Alex returmatch kan dröja

UFC-presidenten Dan White gav i natt domarna rätt i att döma Jon Jones som vinnare över Alexander Gustafsson.

– Jag hade Jones som vinnare. Inget snack om saken. Det var jämnt men inte kontroversiellt, sa Dana White på en presskonferens.

Även om jag personligen tycker att Alex vann håller jag med Dana om att det absolut inte var något kontroversiellt i domslutet. Matchen var väldigt jämn och bedömningen i MMA är ingen absolut vetenskap. Eftersom det är så många olika moment och tekniker inblandade blir det väldigt mycket avvägande om hur sparkar och slag, brottning, dominans och allt annat ska premieras.

White har dessutom funderingar på om en eventuell returmatch. Han säger att det är både för- och nackdelar med en omedelbar retur och det tyder kanske på att det inte blir fallet. För UFC är det förmodligen en större vinst i att Jones och Alex går någon eller några matcher till mot annat motstånd innan de hamnar i buren mot varandra igen.

Att de kommer att gå en ny match mot varandra tror jag absolut att vi kan räkna med.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.