Therese och Nils på guldjakt i Brasilien

Här är två kickboxare som ska gräva guld i Brasilien. Therese Gunnarsson och Nils Widlund.

– Jag åker till VM för att ta guld, självfallet, säger Theres Gunnarsson till Mr Ringside.

– Jag ska verkligen göra allt jag kan för att nå hel vägen, säger Widlund till till budokampsport.se.

I morgon åker det svenska kickboxningslandslaget till VM i Brasilien.

Ett på pappret  starkart landslag.

Therese Gunnarsson, – 52-kilosklassen, har sitt VM-guld från 2011 att försvara och hon har förmodligen aldrig varit bättre än vad hon är just nu.

Nils Widlund, 63,5-kilosklassen, är  tillbaka i kickboxningslandslaget efter sin time-out.
– Det känns bra! Känns inte som det var länge sedan jag åkte iväg med landslaget, det var nästan exakt ett år sedan. Då var det EM i Turkiet. Landslagsresor är alltid extra roliga. Man peppar varandra och har ett bra stöd, säger Widlund till bukampsport.se.
Det var för knappt ett år sedan som Nils Widlund valde att ta en paus från tävlandet.
– Det har varit väldigt skönt måste jag erkänna. Trots att jag inte känner mig så gammal så har jag tävlat väldigt länge och intensivt. Pausen gjorde att jag fick en distans till det hela men jag längtade också tillbaka. Nu har jag bara två matcher på ett år och jag kanske är lite ringrostig, men jag har lyckas hålla ett helt annat fokus inför denna satsning och en bättre motivation. Pausen var nyttig, säger Widlund till budokampsport.se.

Widlund är taggad och rejält sugen på att visa sin kapacitet i Brasilien.

Han kan definitivt ta medalj, även den av ädlaste valör.

Therese Gunnarsson har varit sjuk den senaste tiden, men som den fajter hon är reser hon sig.

– Jag vill avsluta min kickboxningskarirär med ett nytt VM-guld, säger hon.

Vi kan vara säkra på en sak, det är ett taggad kickboxningslandslag som åker till Brasilien.
Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.