Missa inte lördagens boxningsfest i Moskva

Lördag kväll måste Vladimir Klitjko visa sin klass om han vill behålla positionen som världens bäste tungviktsboxare.

Utmanaren Alexander Povetkin har sin plan klar. Han ska starta i ett mördande Mike Tyson-tempo för att köra slut på den regerande mästaren för WBA, WBO, IBF och IBO.

En taktik mästaren Klitjko räknat med.

– Eftersom han har Mike Tysons förre tränare Stacy McKinley som sin coach räknar jag med att han vill röra sig och boxas som Tyson gjorde. Povetkin har dessutom tidigare sagt att han Tyson som förebild och försökt att kopiera hans stil, sa Vladimir på den sista pressträffen inför matchen i Olympiahallen i Moskva lördag kväll.

Matchen anses som årtiondets största tungviktsfajt. En match som varit på gång många gånger men som spruckit av flera olika anledningar. Men nu är det alltså dags. Den store mästaren Klitjko mot den obesegrade och oberäknelige Povetkin.

– Två olympiska mästare som möts i ringen som professionella. Det händer inte ofta, konstaterar Klitjko

Förutsättningarna finns för att det ska bli en underhållande match med den snabbe Povetkin som aggressivt försöker ta sig förbi Klitjkos långa raka jabbar. En taktik andra har försökt med utan att ens varit nära att lyckas mot varken Vladimir eller hans storebror Vitalij.

Frågan är hur bra Alexander Povetkin egentligen är på ålderns höst. Trots att han är obesegrad har han strulat en del med sin karriär. McKinley är hans fjärde tränare på de fem senaste matcherna.

– Jag får absolut inte underskatta Povetkin. Han har vunnit alla sina matcher efter att ha dominerat i dem och han har aldrig varit nedslagen, säger Vladimir Klitjko och lägger till:

– Men jag ska inte överskatta honom heller. Jag går in för att vinna men i boxning kan allt hända.

Visst kan det, men skulle Alexander Povetkin besegra store Vladimir är det ändå en första klassens sensation. En sensation som tungviktsboxningen skulle må bra av.

Matchen visas i TV10, samt fritt i TV10.se och viasatsport.se med preliminär start 21.45 i TV10. Tiden är avhängig när TV10:s sändning från Speedway-VM tar slut.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.