VM-boxaren Hampus på plats: ”Man känner sig som en kändis”.

Kent Hanssons foto.
VM-boxaren Hampus Henriksson har landat i Kazakstan.

Nu gäller det att dra in den rätta atmosfären.

– Jag åker hit för att ta medalj, säger Hampus.

Naturligtvis gör han rätt i som siktar högt.

Det finns ingen anledning att åka till ett mästerskap för att ”se och lära”.

Det är Hampus första internationella mästerskap och det kommer bli knallhårt. Världstoppen är verkligen tufft.

Jag har under många år imponerats av Hampus energi. Här har vi en kille som verkligen ger allt  för sin sport. Många gånger har jag undrat: ”ska han palla för det här”?

Men skånepågen Hampus är av hårt virke.

Nu är han på sitt första senior-VM.  Bara att han har tagit sig dit är en prestation. En sak kan vi vara övertygade om och det är att Hampus kommer ge järnet i VM-ringen.

Hampus säger till Mr Ringside:

– Vi landade vid 12.00 igår lokal tid och innan allt var på plats och vi kom till att sova på natten så var klockan 3, så idag har det mestadels handlat om att återhämta sig men vi har kört ett lätt pass nu alldeles nyss. Ikväll vägde jag 75.85 också nu alldeles nyss, så det var en positiv test! Hela inramningen är mycket professionell. Hela staden är skyltad med det kommande mästerskapet och man känner sig verkligen som en kändis här. Invägningen sker på söndag och därefter kommer lottningen varpå tävlingen drar igång på måndag. Allting känns bra, vikten har gått ned hyfsat smidigt och förhoppningsvis slipper jag ta vätska och i värsta fall rör det sig bara om väldigt lite. Hela laget är taggade och beredda och min form känns bra,

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.