Extra kittlande när Klara och Hampus går i ringen

 

Det är alltid lika spännande inför en fajt.

I boxning och övriga kamporter kan precis allt hända.

Positivt som negativt.

I morgon går Hampus Henriksson in i ringen i Kazakstan, mot en för mig rätt så okänd indier. Men denna indier har trots allt tagit VM- och OS-brons, så det är sannerligen ingen lätt nöt att knäcka för göteborgsboxaren.

Jag har följt 18-årige Hampus under en del år. På nära håll när han representerade Höllviken. Jag har sett glöden i hans ögon, noterat den brinnande vilja som finns inom honom.

Jag är inte ett dugg överraskad att Hampus nu kliver in i en VM-ring. Han har allt som krävs för att bli en världsboxare. Boxningsintelligens, snabbhet, styrka, rörlighet och en satans vilja.

Jag är glad att Hampus får möta en relativt tuff kille redan i den första omgången. Då vet jag att det inte finns skuggan av en chans till underskattning.

I helgen går en annan vän till mig upp i ringen. Klara Svensson debuterar för tyska Sauerland  i Kolding. Jag kommer sitta vid ringside och hålla tummarna för Klara.

Jag har följt Svensson på nära håll sen hon var 13 år.

Klara boxade hem en massa medaljer som amatör. Hon vann WBC:s silverbälte som proffs. Hon är obesegrad efter 10 proffsmatcher. I tyska Sauerland, världens bästa stall, kommer hon att utvecklas ytterligare. Det ska bli fantastikt kul att få se hennes match på lördag.

Det är spännande att få vara en del av kampsportsvärlden och det är lite extra krydda i anrättningen när killar och tjejer man känner går in i ringen.

Då brukar min puls var rekordhög…

 

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.