Lisa Pihl inför EM: ”Jag har gått mellan hopp och förtvivlan”.

10168261_10153975242565504_1164398668_n
Lisa Pihl är en stor stjärna inom svensk kampsport. Kommande  weekend  laddar hon för EM i Rom, men det är en något bekymrad Gladiator som Mr Ringside får en pratstund med. Skador, elitidrottarens värsta gissel, har rubbat cirklarna för den här tjejen. 
– Tiden efter knäskadan har varit riktigt tuff.  Jag har gått mellan hopp och förtvivlan och en efter en har specialisterna sagt att jag bör sluta träna kampsport i allmänhet och MMA i synnerhet. Efter ett tag kunde jag inte värja mig längre, så jag har fått prioritera om.
Frustrationen över att inte kunna träna, vi är snart uppe i två månader, är enorm och till slut fick jag nog. Med en veckas varsel anmälde jag mig därför att tävla i Rom. Just nu befinner jag mig i slutspurten med förberedelser inför helgens två tävlingar i Rom; Rome International BJJ Open och European Open No-Gi. Det blir tävling både lördag och söndag, ena dagen med dräkt och andra utan.
Vad siktar du på?
– Målsättningen är givetvis att plocka hem en glänsande medalj, men även att få prova om jag håller.
Känner du någon press?
– Utifrån är pressen inte jättestor, de flesta förstår inte ens att jag väljer att tävla. Däremot är det klart jag har en del press på mig själv, jag vill alltid vinna och jag ställer upp med förhoppningen att bryta armar.
Stor uppståndelse med Gladiatorerna?
– Jag har inte märkt av så mycket, det är väl en del som kommer fram och säger hej och ska mäta biceps. Annars inte mycket. Jo förresten, jag åkte tåg från Stockholm till Göteborg för nån vecka sedan och hade två söta små flickor stirrandes på mig hela resan medan jag sov, haha. Sött!
Hur mycket tänker du på MMA-VM i sommar?
– Just nu får jag hjärtsnörp så fort knäskadan kommer på tal. Jag pallar inte riktigt älta den mer. MMA är kul och Vegas hade varit en dröm. Men den drömmen kommer inte bli sanning för mig efter skadan på MMA-landslagslägret i januari. Det är bara att acceptera det och blicka framåt. Mot Rom!!
Mr Ringside önskar den här fantastiska kampsportstjejen lycka till i den Eviga Staden.
Till sista säger Lisa: ”Jag skulle vilja passa på att tacka min klubb Gladius MMA för stödet efter skadan och inför Rom.”
Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.