Svenska Budo & Kampsportförbundet köper Idrottsgalan och Mr Ringside blir juryns ordförande: ”Ljusa tider”

Det står nu klart att Svenska Budo & Kampsportsförbundet köper rättigheterna till Idrottsgalan.
   – Juryn ska bestå av minst 51 procent kampsportare, säger Svenska Budo & Kampsportsförbundets ordförande Stefan Stenudd till budokampsport.se.

Aldrig har en kampsportare varit nominerad till Idrottsgalan. Inte heller finns någon med SB&K-anknytning i Idrottsakademin.

Nu har Svenska Budo & Kampsportsförbundet tröttnat och har köpt rättigheterna till Idrottsgalan av det stora medieföretag som varit dess ägare sedan den startade.
– Vi kommer att driva galan som vi tidigare har drivit Kampsportsgalan, som samtidigt görs om till Kampsportsgalan Open, en internationell tävling för alla förbundets kampsporter.

”Förknippas med den idrott som vinner mest”
Nu väntas flera stora förändringar. Bland annat kommer juryn att bestå av minst 51 procent kampsportare, menar Stenudd och säger samtidigt:
– Idrottsakademins platser kommer att auktioneras ut till högstbjudande, för att finansiera köpet av Idrottsgalan.

Stefan, varför gör ni det här?
– Vi tror på grundidén om Idrottsgalan, den är gullig. Samtidigt ska självklart galan förknippas mest med den idrott som vinner mest – och då tyckte vi det var lika så gott att köpa hela klabbet, avslutar han.

 Mr Ringside har givetvis vetat om den här nyheten under en längre tid. Inte så konstigt eftersom Mr Ringsåde – även krönikör på Svensk Budo & kampsportförbundet kommer var ordförande i den jury som ska utse nomineringar.
Jag kommer också plädera för att Idrottsgalan ska gå på Friends, så att så många som möjligt ska kunna vara med på den här festen. Det stundar med andra ord ljusa tider för kampsportarna.
– Jag kan väl säga som så att det blir bittrare för alla skidåkare att komma med, säger Kent Hansson.
xxxx
Ja, som ni kanske känner till var det 1:e april i går. Men visst var det en vacker tanke…
Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.