Stjärnboxare fick diagnosen hjärntumör – men läkarna hade fel

Det här är en både hemsk och glad boxningsstory.

För ett och ett halvt år sedan fick den engelske boxningsstjärnan  John Murray  diagnosen hjärntumör.

– Ska jag dö nu, frågade jag mig, berättar han för The Guardian.

Jag läser den gripande berättelsen på Expressen.se. I december 2011 förlorade John Murray en titelmatch mot Brandon Rios i  Madison Square Garden, New York. Trots förlusten, som var den då 27-årige Murrays andra på 31 proffsmatcher. Murray hade trots förlusten bitit  sig fast i världstoppen.

Men ett knappt år senare fick Murray beskedet som förändrade allt.

– Jag fick ett telefonsamtal där de berättade att jag hade en hjärntumör, säger han till The Guardian.

– Jag föll i bitar och jag skäms inte över att säga det. Ska jag dö nu, frågade jag mig själv. Är det här livshotande?

I drygt ett halvår levde Murray med sin diagnos, han försörjde sig genom kroppsarbete.

Men efter att Murray genomgått ett gäng nya tester kom dock glädjebeskedet.. Läkarna hade sett  fel, det var ingen hjärntumör som röntgen visade utan hypofysen som svullnat upp. Plötsligt fick han klartecken att att återuppta boxningskarriären.

– Jag ville inte boxas igen om det fanns någon risk för mig att skadas. Jag har en familj att försörja och jag har inte råd att inte vara i gång. Men som tur är tittade de bästa hjärnkirurgerna i landet på mina röntgenbilder och de försäkrade mig om att det inte var någon fara, säger Murray till The Guardian.

I november var han tillbaka i ringen. En enkel knockoutseger mot Michael Escobar följdes upp av en ny knock mot John Simpson – och nu är det dags för det stora testet: Den 19 april möter han sin före detta träningskamrat Anthony Crolla.

Murray har 33 vinster och endast två förluster.

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.