Briggs fortsätter jaga Klitjko

För tre och ett halvt år sedan såg Kent och jag på plats i Hamburg en av de mer ojämna titelmatcher som boxats på 2000-talet: Vitalij Klitjko mot Shannon Briggs.

Briggs träffades av 302 slag, varav 171 var så kallade power punches, men han stod tiden ut. Dumt nog för hans egen del.

Efter matchen kollapsade Briggs på toaletten i samband med dopingprovet och fördes till sjukhus där han opererades för skelettskador i ansiktet. Han hade dessutom en sönderslagen bicepsmuskel, en avsliten sena i höger arm, spräckt trumhinna och hjärnskakning.

Misshandeln har snudd på gjort Briggs besatt av bröderna Klitjko och han har ställt till med en del skandalhistorier i samband med träning för Vladimir och på diskotek.

Natten mot söndagen vann Briggs redan efter 20 sekunder över mexikanen Francisco Mireles som efter att ha fått flera slag under den korta matchtiden bestämde sig för att stanna kvar med ett knä i golvet tills domaren bröt.

Det var Briggs andra segermatch på åtta dagar! Den 11:e april knockade han Maurenzo Smith i första ronden.

Dessa två matcher är de första som Shannon Briggs gått sedan den brutala fajten i Hamburg 2010.

Efter blixtknocken på Mireles sa Briggs:

– I morgon åker jag till Tyskland för att jaga ifatt Vladimir Klitjko.

Jag vet inte om det är en match man ska hoppas på.

5 kommentarer till “Briggs fortsätter jaga Klitjko”

 1. L Loy
  20 april 2014 kl 16:24 #

  ”Krönikören fortsätter jaga bröderna K-2 med transkriberings-maskinen”
  Håller du hårt i tyglarna på transan eller blir det en Flojd Majväder inför titel-matchen den 3 Maj också?!

  • 21 april 2014 kl 13:18 #

   Nej, Lennart, Majväder blir det inte, även om det är en rolig översättning. Däremot kommer vi att klydda till det en aning med transkriberingen av bröderna K framöver.

 2. L Loy
  21 april 2014 kl 15:41 #

  Ni gubbar gör precis som ni vill, Mr Ringside är ju er baby. Jag tycker bara att boxare ska respekteras och nämnas vid deras rätta världs-omspännande licensierade och registrerade-yrkesnamn(Läs Boxrec). Kör en omröstning genom läsarna på Mr Ringside! Stefan, du kanske får ge dej på TKO?!

  • 21 april 2014 kl 16:38 #

   Vi kommer aldrig att ge oss på den punkten. Alla länder har sina skrivregler. Vi, precis som all etablerad media i Sverige, följer de svenska skrivreglerna.

 3. L Loy
  21 april 2014 kl 19:46 #

  Du skriver:”all etablerad media”= Du menar att exempelvis kampsportsajter i Sverige som stavar Vitali & Wladimir Klitschko inte kan räknas som etablerade, då dom inte följer de svenska skrivreglerna, eller hur tänker du?

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.