Fem heta proffsboxare från Malmö

Simon-och-motståndare

Simon Henriksson är stekhet efter sin snabba seger i proffsdebuten. Foto: Stefan Alfelt

Malmö förknippas numera med heta proffsboxare.

I Sauerland finns Klara Svensson. I Hamburg har Adrian Granat och Maria Lindberg installerat sig. Simon Henriksson och Sven Fornling representerar Armand Krajnc Promotion.

Det handlar om fem boxare från Malmö som alla har målsättningen att bli bäst i världen.

Maria Lindberg gör den 10 maj comeback efter en längre tids frånvaro från ringen. I tyska Karlsruhe boxas hon om två VM-titlar (WIBF och WIBA). Veckan därpå går Granat sin fjärde proffsmatch i Hamburg.

Klara Svensson  är upp 13 raka proffsvinster. Jag blir inte förvånad om hon i höst får en titelmatch. Klara är den av Malmöboxarna som har det bäst förspänt eftersom hon boxas för världsstallet Sauerland. Ett proffsigt stall i ryggen är oerhört viktigt om man ska kunna svinga sig upp i världstoppen.

I lördags, på Amiralen i Malmö, såg jag två lovande Malmöboxare. Såväl Simon Henriksson som Sven Fornling vann på ko, den förstnämnde redan efter 47 sekunder.

Boxningsvärlden är stor och det kommer ta några år innan ungtupparna Simon, Adrian och Sven har kapacitet att blanda sig i världstoppen. Tålamod och disciplin är nyckelord för en boxare som vill vinna en stor titel.

Det gamla ordspråket ”Rom bygges inte på en dag” gäller i allra högsta grad inom proffsboxningen.

Stefan och jag på Mr Ringside ser fram emot många högtidsstunder, vad gäller de här fem proffsboxarna från Malmö. Det kommer med all säkerhet bli en spännande resa …

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.