Ska Klytjko leka med en Ken-docka i stället för att boxas?

Deontay-Wilder

Deontay Wilder. 31 raka knockoutsegrar. Kan han utmana Klytjko?

Shannon Briggs försöker med sin taktik. Gapa och skrika och provocera fram en titelmatch mot Vladimir Klytjko.

Och nu har vi en till som försöker på samma vis – Manuel Charr.

Den ende som just nu med kanske någon form av trovärdighet verkligen kan utmana ligger lågt.

– Förr eller senare möts vi ändå, säger Deontay ”The Bronze Bomber” Wilder.

När Klytjko med klinisk överlägsenhet manövrerade ut Alex Leapai i lördags fick det många att reagera med resonemang om att den överlägsne champen bara möter sopor.

Kanske är det så. Men i så fall är det för att Klytjkobröderna redan har raderat ut allt motstånd av klass.

Leapai hade såklart egentligen inte att göra i samma ring som Vladimir, men han hade kvalificerat sig och då fick det bli som det blev.

Världens tungviktsboxning har aldrig varit i en större kris än nu. Förr var det lokomotivet i sporten. Den spännande klassen med de spännande boxarna. Minns eran med Muhammad Ali, Joe Frazier, George Foreman, Sonny Liston, bröderna Spinks, Larry Holmes – det var tungviktens största tidevarv och det höll i sig med Lennox Lewis, Evander Holyfield och framförallt Mike Tyson.

I dag har vi Vladimir Klytjko och inget mer sedan hans storebror Vitalij valt ukrainsk inrikespolitik.

David Haye och Tyson Fury är spektakulära personligheter, men ingen tror på allvar att de kan utmana Klytjko i en ring.

Briggs? Tja. Han har visat en gång att han var chanslös och alldeles för dum mot sig själv när han stod alla tolv ronderna mot Vitalij. Kanske lyckas han med sina provokationer, men det är i så fall enbart för att det inte finns vettigare motståndare. Man väljer en som åtminstone ger bra rubriker och så boxar Klytjkostallet hem nya sköna miljoner.

Manuel Charr såg jag i London när han började gapa på en nattlig presskonferns efter matchen mellan David Haye och Dereck Chisora i juli 2012. Med skrik och vrål utmanade han den uppriktigt förvånade Haye som inte hade en aning om vem det var som stod där och gapade.

Nu stod Charr efter matchen Klytjko–Leapai och viftade med en Ken-docka.

– Vad tror du publiken vill se? Gårdagens boxning eller framtidens? Denna kan du, Vladimir, ha och leka med, försökte han i en ganska vag provokation som du ser här:

Jag tror inte att Vladimir Klytjko är mer imponerad av Charrs snack än Haye var, men i brist på andra kanske det blir en fajt ändå. Man vet aldrig i den här branschen.

Och man vet inte hur bra Deontay Wilder är trots 31 raka knockoutsegrar på 31 matcher. Men Wilder har en stor fördel, som han själv också konstaterar.

När Bermane Stiverne och Chris Arreola 10 maj gjort upp om den WBC-titel som Vitalij Klytjko lämnat vakant blir Wilder obligatorisk utmanare.

Att Wilder slår vem som av de två som då innehar titeln räknar nog alla med och då blir han en hyperintressant motståndare för Vladimir Klytjko som vill samla alla bälten inom familjen igen.

Wilder tycker dock inte att man behöver vänta så länge.

– Jag är beredd att möta Vladimir var och när som helst redan nu, säger han.

Det ligger många miljoner i bara att gå en match mot Klytjko. Och väldigt många fler om man vinner.

Här är en stilstudie av Deontay Wilder.

3 kommentarer till “Ska Klytjko leka med en Ken-docka i stället för att boxas?”

 1. 28 april 2014 kl 20:07 #

  Han ser grym ut.

  • 28 april 2014 kl 20:14 #

   Jo, men vi har sett sviter som inte är så mycket värda när det kommer till att man möter bra motstånd. Don Steele mot Brian Nielsen till exempel. The Man of Steele hade 41 raka segrar men Brian avslöjade honom som totalt värdelös. KO i rond 2.

 2. 30 april 2014 kl 00:29 #

  När vi beredde oss plats där boxningen kulle ses, på Oleary’s i Örebro, trodde vi att vi skulle se en bra VM-fight! Så var det inte…
  Fruktansvärt illa… waste of time.
  Fyra tråkiga onödiga ronder innan han knockar honom.
  En riktig utmanare….. annars är proffsboxningen död!!!

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.