Lisa Pihl missar VM och tvingas till operation: ”Jag kommer aldrig att ge upp”

Pihl-skadad

Lisa Pihl missar VM. Foto: Jonathan Qvist, TV4

Lisa Pihl är en av de färgstarkaste svenska kampsportarna.  I sommar hade hon ställt in sig på amatör-VM i Las Vegas.  Men så blir det inte. En knäskada tvingar Lisa – även känd från det populära TV 4-programmet Gladiatorerna –  att hoppa av från världsmästerskapet.

Lisa Pihl till Mr Ringside:

”Det har varit lite upp och ner sedan en tid tillbaka.  Jag har dock fått lite perspektiv på saker och ting.  Jag skadade ju mitt knä på ett landslagsläger i MMA i januari. Jag trodde inte det var så illa, men alla specialister jag varit hos säger alla samma sak – jag måste opereras.

Ett par dagar efter beskedet tävlade jag på EM i Rom och räckte inte hela vägen fram. Men jag fick tävlat i vilket fall, vilket var väldigt viktigt för mig där och då. Jag kunde bara inte acceptera skadan. Förlusten i finalen gjorde ont och jag grämde mig i två veckor. Nu kan jag glädjas något över mina medaljer och se framåt.

Jag har tidvis problem att gå och att springa eller boxas kan jag bara glömma än så länge. Klart det är extremt tråkigt att missa VM. Siktet var ställt på VM-guld och jag tror att jag haft en god chans, men det kommer vi aldrig få veta.

Jag har dock riktigt bra support runtomkring mig från nära och kära så jag är inte så ledsen längre. Jag vill rikta ett stort tack till Gladius MMA och Budo-Fitness som stöttar mig och ”Simba” på Viscus som tejpar ihop knät så att jag kan gå utan att se ut som Seb Macahan. Mitt mål är att undvika eller skjuta upp operationen så länge jag bara kan. Jag rehabar och gör det jag kan. Till dess gläder jag mig i att se mina vänner lyckas inom idrotten och ibland funkar det ganska ok att köra BJJ och SW. Det är jag väldigt glad för. Jag kommer aldrig ge upp”.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.