Patrick Nielsen får sin VM-match

Så är det klart.

Kontraktet är underskrivet och om fyra veckor sticker dansken, 23-årige  Patrick Nielsen, till Moskva för att boxas om VM-bältet för WBA.

Det skriver i  dag den danska tidningen Ekstra Bladet.

Patrick Nielsen som  är obesegrad efter 22 matcher, hälften vunna på ko, ställs mot den 27-årige ryssen Dmitry Chudinoc (även han obesegrad) den 1 juni. Matchen gäller i det första skedet WBA:s interim-titel..

Men matchen kan mycket väl komma att gälla en riktig VM-match om den nuvarande mästaren, Gennady Golovkin, frånsäger sig titlen för att i stället möta Julio Cesar Chavez Jr i supermellanvikt.

– Det är den här möjligheten jag har väntat på. Sen jag var liten har jag drömt om att bli världsmästare, säger Patrick Nielsen till Ekstra Bladet.

– Jag ska nog se till att jag i bästa möjliga form när jag står i ringen och det är helt uteslutet att jag kommer hem utan bältet, säger Patrick Nielsen. Det är ingen skillnad för mig om matchen går i Danmark eller Ryssland.

Patrick Nielsen boxas för det tyska stallet Sauerland, samma stall som har fem svenska boxare.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.