Världsmästaren Susan Kariuki om en resa med blod, svett och tårar

 

1006105_10152162059559065_5943470296180465835_n

Dagen efter VM-guldet i thaiboxning i Malaysia svävar Susan Kariuki fortfarande på moln.

I sitt första och sista världsmästerskap blev det jackpott.

Här berättar Susan för Mr Ringside  lite om den tuffa vägen till guldet:

”Min tränare la upp ett hårt tränings upplägg inföe VM och det gav resultat. Det var kämpigt många gånger då vi var på träningsläger i Holland exempelvis o bodde 7 pers i – bäddsrum. två långa pass om dagen, då jag och mina klubbkarmarater på Sweden Top Team tillsammans med våran tränare Sargon Gergeo gick med packning på 30-40 min till varje pass och tillbaka.

Jag höll ut och gjorde som planerar. Hade mitt mål framför mig hela tiden och min tränare påminde mig varför jag gjorde detta och hur jag skulle agera för att tar hem guldet till Sverige med blod, svett, tåra, stod från svenska landslaget förbundet, alla svenska fighters , Ulf Kilman och själv klart min tränare gick set min väg. Detta var mitt första och sista VM jag fick ställa upp i, minnesvärt för resten av mitt liv”.

Susan Kariuki blev inte bara världsmästare. Hon utsågs även till mästerskapets ”Best female fighter”.  På bilden Susan tillsammans med sin coach Sargon Gergeo.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.