När Armand Krajnc mötte Tony Blair: ”Han sa många bra saker”

I dag hade jag ett  trevligt snack med vännen Armand Krajnc.  Om boxning och ledarskap.

Plötsligt säger Armand:

– Tony Blair har rätt i det mesta.

Eh, Tony who?

– Blair, den förre brittiske premiärminister. Jag träffade honom nyligen i Malmö.

Jodå, ex-världsmästaren har träffat Mr Blair. Storbritanniens förre premiärminister (1997-2007).  Tony Blair besökte nyligen Malmö.  Han var inbjuden av Malmö börssällskap och pratade om allt från globaliseringens möjligheter till när han fick sin första mobiltelefon. Det sistnämnda hände först 2007…

Enligt Sydsvenskan var det var förbjudet att rapportera från besöket som ägde rum på Hotell Scandic vid Triangeln. Dock har olika källor återgett för Sydsvenskan vad kvällen handlade om. Huvudtemat var Europa, där en engagerad  Tony Blair presenterade ett ”handlingsprogram” i fem punkter. För att möta framtiden borde Europa:

– Han sa så många bra saker så det har fortfarande inte sjunkit in i skallen. Blair är en fantastisk personlighet och det var ett stort nöje att lyssna till honom, säger Armand Karin.

Efter talet följde en frågestund ledd av DN:s chefredaktör Peter Wolodarski, som bad Tony Blair att kommentera utfallet i EU-valet. Blair menar att högerextrema partier vunnit kraft därför att livet är hårt i Europa just nu – ekonomier behöver reformeras och politiska ledare måste ge tydliga alternativ.

Malmö börssällskap är en ideell förening som vill främja det sydsvenska näringslivet. Ett femtiotal gäster, däribland regionrådet Pia Kinhult (M) och bankordförande Bo Lundgren, deltog i kvällen. Tony Blair välkomnades av Börssällskapets ordförande Bo Håkansson, som tidigare haft Bill Clinton som gäst på samma scen för två år sedan.

– Det blev definitivt en kväll att minnas, säger Armand Krajnc, som var speciellt inbjuden den här kvällen tillsammans med en annan f.d. boxare, nämligen Håkan Brock.
Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.