Klara Svensson: ”Jag har blivit starkare”

10402749_10154271524855564_7512511765757585767_n

Sommar och sol.

Som gjort för uppbyggnadsträning.

Boxaren Klara Svensson har intagit gymet. När matcherna kommer i höst ska vi få se en starkare svensk boxningsdrottning.

Klara till Mr Ringside:

”Sedan ett par månader har jag tränat individuell fysträning med Jan Swenson och Philip Fortuna minst fyra gånger i veckan här i Köpenhamn. De två jobbar tillsammans med något som heter Athletic Performance, ett skräddarsytt upplägg där jag får en noggrann plan för att optimera min fysik, och implementerar den i min boxning.

En av dessa dagar springer jag till exempel sprints på Østerbro friidrotts stadium. Ett annat av passen är mer inriktade på styrka i ben och bål. Det är kul och det känns jätte bra! Jag och min tränare Joey Gamache har märkt en stor skillnad i min balans och fotarbete efter att jag blivit starkare i benen. I morse lyfte jag 60 kg för första gången i bänkpress och mer ska det bli, hehe!”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.