Jill Holmström efter VM-segern: ”Magiskt lyckorus”

10481839_10154319367070521_1052299335_n

Jill Holmström fick jackpott direkt i Las Vegas.  I sin debut i MMA-VM i Las Vegas besegrade hon en fransyskan Berthet på ett grymt sätt i den andra ronden och nu är hon i VM-final.  Svenska kampsportstjejer fortsätter att leverera vid de stora internationella mästerskapen.

Här är Jills rapport till Mr Ringside från Las Vegas:

”Efter att min match blev uppskjuten igår fick jag äntligen kliva in i buren tidigare idag. Detta var faktiskt min debut inom amatör MMA och alla förberedelser har gått utmärkt. Hårdtränade i Sverige innan ett par träningspass på Alliance training center i San Diego.

Sen valde jag att fysiskt återhämta mig på Los Angeles stränder. Rent mentalt tränade jag konstant och tänkte på olika scenarion som skulle kunna ske. När jag sen kom till Vegas kände jag mig snabb, explosiv och stark.

Det är VM, så självklart måste nerverna hanteras men jag älskar att tävla så de stör mig inte. Jag har även ett helt fantastiskt stöd från min coach Majid, min boxningstränare Svante, mina klubbkamrater, mina asgrymma sparringpartners och vänner. Men inne i buren har jag enbart mig själv och jag älskade det. Jag mötte en riktigt stark fransyska men jag fick bjuda henne på ett par flygturer, några käftsmällar och till slut en armbar. Det var en kul och händelserik match. Vid ett tillfälle stod hon över mig och slog och då valde jag att sparka bort henne; siktade på bröstkorgen men domaren ansåg att min fot träffa hennes ansikte varpå jag varnades (alltså förlora ett poäng) och då kände jag mig ”tvungen” att vinna på submission.

Strax därefter mountade jag henne, kopplade en armbar och slog tills hon gav upp sin koppling så jag kunde sätta låset. Det lyckoruset som infann sig när jag vann var helt magiskt. Otroligt härligt! Jag fick grym coaching av Usama och Martin här i Vegas och grym hjälp på uppvärmningen av Gabriella Ringblom. Grabbarna i svenska truppen har också varit sjukt starka så vi har en bra och inspirerande stämning i truppen. Vinsten känns fortfarande overklig men  i morgon är det dags att ladda om för finalen på Mandala bay. Som kommer vara i samma bur som ufc 175 kommer ha senare samma kväll. Ingenting är omöjligt i viva Las vegas!”

Sverige håller tummarna för dig, Jill!

Övriga matcher:

Lättvikt: Jimmie Jensen besegrade Pietilä (FIN) via KO

Weletervikt: Nebosja Grbic (bilden) besegrade Siwiec (POL) via domslut
Lätt tungvikt: Alex Marcusson förlorade mot Könsvik (NOR) via domslut
Tungvikt: Alexander Pärleros besegrade Lagaard (NOR) via TKO

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.