VM-brons för tungviktaren Alexander Pärleros


10518711_10154302608570640_7932086879789524418_n

Tungviktaren Alexander Pärleros hade siktet inställt på den finaste VM-medaljen när han åkte till Las Vegas för att fightas i tidernas första MMA-VM för amatörer.  Han vann sin kvartsfinal efter dryga minuten, men tyvärr förlorade han semifinalen mot österrikaren Hans Lackner efter drygt två minuter.

Det smäller hårt i den tyngsta divisionen. Österrikaren levererade en hård höger som sänkte svensken.

Nu är förstås inte VM-brons fy skam så vi på Mr Ringsde säger ett stort grattis.
– Jag tyckte jag hade relativ kontroll, men det här är heavyweight, det kan räcka med en träff, säger Alexander  till budokampsport.se.

– Klart det känns jäkligt surt, eftersom jag kände att matchen började tippa över till min fördel. Dessutom vet jag att jag har bra kondition och hade jag fått matchen längre hade han kanske inte orkat.

Men Pärleros åker ända hem med en stark bronspeng.

– Så här direkt efter en förlust är det svårt att vara glad, men det är klart att jag är stolt över vad jag ändå har presterat. Ett VM-brons, att vara tredje-fjärde bäst i världen i amatörregler, det är ju jättehäftigt, säger Alexander till budosport.se.

Den svenske bronsmedaljören skrev också på sin facebooksida:
– Österrikaren satt en hård overhands höger och jag föll i backen. Sånt som händer,  sjukt rolig resa och jag är ändå otroligt glad att jag på lördag ska få ta emot VM-brons.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.