Annie Bondefelt om passionen för thaiboxningen: ”Träna ska vara sjukt jobbigt”

10533523_10152525302811138_849837070_n
Annie Bondefelt är en tjej som blivit förälskad i thaiboxning.  Stockholmstjejen är relativ it ny i sporten, men hon har en brinnande fighterlåga inom sig.  I unga år var det friidrotten som gällde.
Nu går hon all in på thaiboxningen.
Mr Ringside fick det här  goda snacket med Annie:
”Sport och idrott har alltid varit en stor del av mitt liv på flera sätt. I  tonåren var det friidrotten som gällde och sen några år tillbaka har kampsporten och thaiboxningen varit en stor del av mitt liv, att träna ger mig den ultimata ”leva i nuet”-känslan.
Det har resulterat i att jag börjat gå matcher men också gjort mig nyfiken på den passionen för sporten som finns hos utövarna, något som jag skrivit om i diverse medier (Fightplay, budokampsport.se & Stark magasin).
Men till hösten ligger fokus på min egen träning och med ett nytt träningsupplägg och återfunnen inspiration hoppas jag kunna gå upp i ringen igen inom kort! När det gäller träningsförebilder är jag nog ganska hemmakär, jag motiveras bäst av att se hur folk omkring mig kämpar för att uppnå sina mål och det inspirerar mig i min egen träning och utveckling.
Träna ska vara sjukt jobbigt men man får inte glömma varför man en gång började – för att det är så grymt kul! I dagens samhälle är det viktigt att prestera hela tiden och ibland upplever jag att själva kärnan i träning och idrott glöms bort vilket är synd.  Några som har behållit passionen för träningen och sin idrott tycker jag bl.a. är mina coacher på Odenplan Fightgym, min träningskamrat genom alla kampsportsår Camilla Danielsson och mina kollegor på Swedish Fitness som har fått mig att se charmen i att lyfta vikter!
Jag jag tränade fridrott (100m & längd) när jag var 12-18 år för Conny Silfver. Sen tog jag en paus från alla idrotter och pluggade och jobbade med mode i nåra år innan jag hittade thaien:)
Jag har gått två thaimatcher för drygt 1 år sen (en  vinst och en förlust) sen blev jag skadad och fick köra rehab och i våras bytte jag klubb till Odenplan fight gym där jag har fått en nytt träningsupplägg.  Så om jag får en motståndare (och knäet håller) går jag match i slutet av augusti igen”.
Mr Ringside önskar Annie lycka till i kampsportsvärlden.
Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.