Höllvikens Boxningsklubb 30 år

1458430_614435278615820_1782973738_n

I morgon, lördag, firar Höllvikens Boxningsklubb 30 år.

Jag och Christer Ekberg startade klubben 1984.

Lagbilden här ovan är tagen i slutet på 80-talet. Vid sidan om mig står Magnus Östergren, knockoutkungen. Magnus gick runt 60 matcher. Han var aldrig i golvet men han golvade däremot en helvetets massa motståndare. Jag såg till att Magnus blev erbjuden ett proffskontrakt med en engelsk promotor, men han valde i stället att tidigt hoppa av boxningen för en bankkarriär. Även den danske storpromotorn Mogens Palle visade intresse för Magnus.

Överst längst till vänster ser vi Christer Ekberg som var klubben tränare och ordförande fram till och med 2011. Ken Kvist – som nummer tre på den översta raden – är  numera ordförande och tränare.

Ex-världsmästaren Armand Krajnc gjorde sin sista säsong 1996 i just Höllviken, då han blev SM-tvåa (förlust i finalen mot Roger Pettersson). Därefter blev Armand proffs i Tyskland och resten är ett stycke svensk boxningshistoria.

Höllvikens största stjärna just nu är Patricia Berghult, medaljtyngd tös. Patricia är landslagstjej och har siktet inställt på OS i Rio om två år.

Härliga minnen …

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.