Sven Fornling: ”Jag vill ha en värdig fighter”

149360_798100650249281_740179255263305825_nMalmöboxaren Sven Fornling vann en ny seger i fredags i tyska Cuxhaven. Nu laddar han för fight hemma i Malmö den 22 november.

Sven till Mr Ringside:

”Uppladdningen och dagarna fram tills matchen kändes allting väldigt bra, men precis innan fighten blev det lite rörigt. Med cirka kvarten kvar tills jag skulle gå in så kommer det in folk i omklädningsrummet och säger att det blivit en ändring – min match kommer gå över 4 ronder istället för 6 och mot en ny motståndare pga en skada i sista minuten.

Allt lät märkligt men vad ska man göra? Det är bara att ställa om sig och gå ut och köra. Han hade en rätt lurig stil och försökte ständigt komma in i clinch och låsa mig. Första ronden tog jag det rätt lugnt och tittade mest, sen började jag öka tempot. I slutet av tredje var han illa ute efter en bra kroppsserie men lyckades hålla sig uppe.

Det var en stökig match som gick tiden ut, synd att jag aldrig fick de där två extra ronderna och avsluta det. Även om det blev en del krig och han gjorde sitt bästa för att få mig ur balans så kände jag mig aldrig hotad och hade bra koll på läget. I slutet av matchen åkte jag dock på en dansk skalle vilket resulterade i ett cut över ögonbrynet, lyckligtvis var det inte djupt och läkarna konstaterade att det behövde ej sys. Min nya motståndare var högre rankad än den jag först var tänkt att möta så jag klättrar mer på rankingen. Strulet innan matchen var en lärorik läxa i hur det kan vara i denna branschen, man får vara beredd på allt, alltid och inte låta något rubba en – summa summarum en lärorik fight och ännu ett steg åt rätt håll.

I lördags vilade jag och firade segern, igår körde jag igång igen. 3 veckor knappt till nästa fight och jag känner mig mer motiverad än någonsin. Motstånd är inte klart än för Amiralen men jag har pratat med Armand om det och gjort klart att jag vill ha någon värdig fighter. Jag är hungrig och vill framåt, då måste man våga satsa! Oavsett vem det blir i slutändan kommer han få sig en lektion i hur en gåsapåg på hemmaplan gör det. Kommer man till Malmö för fight ska det kännas”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.