Patricia Berghult summerar VM-äventyret: ”Surt men jag jobbar vidare mot nya mål”

10681679_10152685888513766_713670964_n-3

Patricia Berghult  är hemma i Sverige efter sitt VM-äventyr i Sydkorea. Höllvikenboxaren hade en högmålsättning när hon åkte till världsmästerskapet. Nu blev det respass redan i den första omgången.

Men Patricia är ändå fylld av optimism inför fortsättningen.

Mr Ringside bad Berghult om en summering av mästerskapet:

”Min summering av VM. Ja var ska man börja? Tränade hårt inför VM. De sista två veckorna var riktigt bra. Det small i plattorna och man kände sig i bra form. Vi bodde bra och vi hittade en park där vi tränade. Vi åkte dit några dagar innan, vilket var bra då omställningen (8h skillnad) gjorde jättemycket. Invägning och läkarundersökning gick bra smidigt då de är uppdelat i vikter, så det var fem vågar vilket gör att de går ganska fort.

Som de flesta redan vet fick jag möta Ukraina i den första matchen. Ingen jag mött tidigare bara sett och hört talas om. Vi la taktiken och det kändes bra. Väl på matchdag så var man ju självklart nervös, jag menar VM, det skojar man inte bort.

Men jag kände ändå ett visst lugn. Jag förlorade matchen med 2–1, det var väldigt jämnt och kunde gått hur som helst och jag trodde att det hade gått åt mitt håll men ibland blir det stolpe ut. Om jag är nöjd? Resultatmässigt: Nej!

Prestationsmässigt: Ja, saker som jag övat på satt i matchen och jag kände att jag hade kraft i slagen. Det är surt men jag jobbar vidare mot nya mål.
Utvecklingen på damboxning har gått som en raket uppåt. Det var många bra matcher på VM, jag menar Clarisa Sheelds, 19, är otroligt skicklig. Katie Taylor som tar sitt 5 VM guld. Jag tror att man fått en bättre inblick i vad det är som krävs för att bli bäst, jag är inte där än men förhoppningsvis kommer jag dit!”
Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.