Världens hårdaste idrott – så tycker jag

Erik Skoglund prickar in en hård rak vänster på Glen Johnson. Boxning är tufft, men vilken är världens hårdaste idrott? Så här tycker jag. Foto: Stefan Alfelt

Vilken är världens tuffaste sport?

Omöjligt att svara på så klart, men det är alltid kul att fundera och lista.

Här är mitt personliga svar i form av en nedräkning till vad jag anser vara den absolut hårdaste idrotten.

10) Handboll

Ingen kampsport men oerhört tuff bollsport med ideliga smällar som spelarna tar utan skydd och framförallt utan gnäll. I handboll ligger man inte på golvet och rullar runt i en evighet efter en tackling som fotbollsspelarna.

http://youtu.be/_rNHVQGC6rg

9) Ishockey

Det allra tuffaste sker tyvärr ofta utanför regelverket med axeltacklingar mot huvudet på spelare som tittar ner i isen men dagens ishockey är stenhård beroende på att så många spelare nu är så vältränade och tunga. När hundrakiloskolosser kommer farande i en enorm fart på sina skridskor smäller det rejält.

http://youtu.be/-5xkMNIt-5k

8) American Football

Förr i tiden dog ett par spelare varje år i den nordamerikanska fotbollen men nuförtiden är det tack och lov väldigt sällsynt. Tacklingarna är fortfarande stenhårda och många av de aktiva i NFL springer fort som friidrottens sprinterstjärnor vilket naturligtvis ger riktigt hårda konfrontationer när de dånar in i 160-kilosförsvararna.

http://youtu.be/VhmMU6afIHo

7) Gaelisk fotboll och hurling

Små idrotter med lång tradition på Irland som liknar rugby och American Football. Mycket är tillåtet och det gör garanterat ont att spela.

http://youtu.be/RBiDK5NHsIo

6) Calcio Storico

Pytteliten idrott i världen. Någonstans i spelet finns en boll inblandad, vilket kan vara svårt att upptäcka. Hur domarna kan se till att dessa matcher kan fullföljas är snudd på obegripligt. Kolla fällningen efter en dryg kvart.

http://youtu.be/imI7dpzKIoE

5) Aussie Rules

Nationalsport i Australien där det inte spelar någon som helst roll vad du gör. Du blir inte utvisad i matchen du spelar, men kan bli avstängd i någon eller några av de kommande. Ett flygande knä i skallen är OK. Att dra ner en springande spelare i håret är inte OK.

http://youtu.be/qlG3qqtWNy8

4/3) Kickboxning och thaiboxning

Sporterna är ganska lika och ungefär lika våldsamma med kombinationer av sparkar och slag som naturligtvis tar våldsamt hårt när de träffar.

http://youtu.be/mQEMs2WJkzo

2) MMA

Allting på en och samma gång. Ser mest brutal ut av alla sporter med boxningsslag, sparkar, armbågar och hammarslag mot liggande motståndare. Slagen som många reagerar på mot motståndare som hamnat på golvet har dock sällan den riktigt våldsamma kraften.

http://youtu.be/jAy4uDT_mTE

1) Boxning

Ingenting tar så hårt som ett perfekt boxningsslag med hela kroppstyngden bakom och i boxning upprepas detta om och om igen i matcherna, kanske upp till 150 träffar i en match. Vad man än tycker och tänker om företeelsen boxning så är det fortfarande det absolut farligaste man kan syssla med inom idrotten.

http://youtu.be/jkkOQQ3Y35c

En kommentar till “Världens hårdaste idrott – så tycker jag”

  1. Roar Tangenes
    9 december 2014 kl 04:36 #

    Du skriver så grymt bra, syns jeg her i Värmland! Först når jeg leste artikkelen lett, så ble jeg forbannad!

    Men så läste jag den en gång till……. Du har ju helt rätt!!

    Men hälsa Hampus från baggen när du träffar honom nästa gång 😉

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.