Stark insats av Hampus Henriksson

10952756_10153542384045898_1846547728_n

Det blev en lyckad start på året för Hampus Henriksson i landskampen mot Italien. Han vann på poäng mot Gianluca Rosciglione.

Hampus säger till Mr Ringside:

”Igår boxades jag årets första match i en landskamp mot Italien och lyckades göra det med bravur. Där är flera faktorer som utvecklats rejält, men där är speciellt två förbättringar som stack ut, det första och största var mitt psyke. Hur jag tänkte inför matchen var en stor del i varför jag presterade så bra. Kapaciteten är där och har varit där ett tag men det gäller att få ut den under de nio  minuter man har på sig. För att klara det måste man tänka rätt och det var precis vad jag gjorde igår.

Den andra förbättringen som verkligen visades tydligt, på ett helt annat sätt eftersom det mentala inte syns, var slagkraften. Jag slår mycket hårdare och håller ändå kontrollen på min motståndare, detta ger mig betydligt större utrymme att boxas och tänka på vad jag ska göra, istället för att ständigt ägna mig åt ställningskrig. Ställningskriget vanns igår redan när mina första slag landade.
Jag gjorde en kanonprestation men det gjorde också resten av laget. Igår var det extra kul att vara en del av det svenska landslaget. Vi är ett gött gäng och jag ser fram emot en säsong med detta lag.
Jag är helt säker på att jag går rätt väg nu, jag känner utvecklingen tydligt och hela tiden, det brukar bli ett halvt steg bak och tre  steg fram.Jag vill även passa på att berömma Tomas Magui & Sören Andersson för ett rakt igenom superbra arrangemang, en proffsig inramning med Paolo Roberto som konferencier & Ronnie Branting som kommentator.
Jag ser fram emot fler landskamper i Jönköping, de kan sin grej .”

Sverige vann landskampen  mot Italien med 6-3.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.