Dopning är slutet – sa Anderson Silva …

Anderson Silva fast för anabola steroider.

Hade det hänt före juli 2013 hade det varit som att Usain Bolt fastnat i en rutinkontroll.

Nu? Tja, kanske inte mycket mer än ett höjt pekfinger, ett aja baja och ett hej då, tack för den här tiden.

Innan Anderson ”The Spider” Silva förlorade mot Chris Weidman i juli för två år sen var han UFC:s superstjärna. En ostoppbar artist i oktagonen. Fajtern som drev på det sanslösa MMA-intresset i hans hemland Brasilien.

Sen släppte han garden en gång för mycket. Åkte på en smäll och stöp och i returen mot Weidman 28 december 2013 sparkade Silva av sitt vänstra skenben i en attack mot motståndaren.

Att komma tillbaka efter den sparken har varit en fysisk och psykisk kamp för den tidigare superstjärnan. Nu skulle han visa att han övervunnit sin rädsla för att sparka. Övervunnit sin osäkerhet om sin egen förmåga och han skulle göra det mot Nick Diaz i Las Vegas i helgen som gick.

Anderson Silva vann på domslut men det var långt ifrån samme artist som uppträdde och medan förloraren gick ut och drog i sig en joint analyserades med ett positivt resultat det dopningsprov som Silva lämnade redan 9 januari.

Att Diaz, efter sin tredje raka förlust, för andra gången åker dit för cannabismissbruk säger väl inte mer än att han är som vilken drogliberal amerikan som helst, men att Anderson Silva testar positivt för anabola steroider är extremt besvärande för UFC.

Spindeln gick så sent som i oktober förra året ut på sajten MMAJunkie och sa:

– När killarna testar positivt för steroider ska de inte få fler matcher.

Silva har i sin karriär vunnit över sju motståndare som åkt fast i dopningstester: Chael Sonnen, Stephen Bonnar, Vitor Belfort, Forrest Griffin, James Irvin, Nate Marquardt och Chris Leben.

Han har fördömt dem men nu har han själv trätt in i deras skara.

”När man testat positivt för steroider ska man inte få fler matcher.”

Förmodligen är det adjö för Anderson Silva som fick 800 000 dollar för sin senaste match, drygt 6,5 miljoner svenska kronor.

Den förmildrande omständigheten blir kanske just hans benbrott och problemen han haft att ta sig tillbaka efter det. Anabola som en desperat genväg till att hitta tillbaka till sin storhet.

Men förmildrande är inte det samma som förlåtande.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.