Tur att jag inte blinkade …

Jag hade verkligen sett fram emot den här fajten, men det var tur att jag inte blinkade, för då hade jag missat alltihop.

MMA-superstjärnan Ronda Rousey gjorde bokstavligt talat processen kort med utmanaren Cat Zingano.

14 sekunder. Sen var det över.

Jag såg Zinganos förra match, den som hon kvalificerade sig till titelmatchen mot Rousey med. En stenhård fajt, den tuffaste jag sett mellan två kvinnor. Zingano var hårt pressad men vände och vann över Amanda Nunes på TKO i rond 3. En supermatch som lovade gott inför mötet med UFC:s stora damstjärna.

Men mot Rousey gick det snabbt åt skogen och om det berodde på otur eller Rouseys skicklighet hinner man inte ens att uppfatta.

Däremot vet jag att UFC-presidenten Dana White är mycket nöjd. Ronda Rousey är på väg att bli UFC:s största affischnamn nu när killarna fastnar i allehanda obehagliga situationer med dopning och annat skit.

När jag träffade Dana White i London förra året hyllade han Rousey något enormt. Hon kom in som en chansning i UFC som till en början inte ville ha med kvinnor och nu växer hennes popularitet hela tiden.

Enligt White är hon världens högst betalda idrottskvinna sett till antal minuter hon jobbar per år och det kan säkert stämma.

Några miljoner för 14 sekunder är rätt bra timlön.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.