Lisa Pihl i Gladiatorerna: ”Det är bra att vara stark”

11115976_10155430105330504_1143429809_n

Lisa Pihl är en av Sveriges främsta kampsportare. Hon är en härlig idrottstjej, en fin ambassadör för kampsorten. Hon har också blivit en profil i det populära programmet Gladiatorerna.

Mr Ringside fick ett snack med Lisa, eller om man så vill, Valkyria. 

Hur känns det så här när Gladiatorsäsongen satt igång igen?  
– Nu har tre avsnitt sänts och det verkar vara gott om folk som följer programmen. Det är kul och bra underhållning för barnfamiljerna.

Vad är det bästa med gladiatorerna?

– Det är nog att få träffa på alla härliga glada barn i Sundsvall under inspelningen och sådana som jag träffar på nu under säsongens gång. Jag är även glad i mina sköna gladiatorkompisar, eller som jag kallar dem, Gladioter. Vi är alla rätt speciella varelser, kan jag säga utan överdrift.

Du är väl för den stora allmänheten mer känd för din medverkan i Gladiatorerna än som framgångsrik kampsportare?

– Well, både ja och nej. Min uppfattning är att det är kampsporten som gjort att jag fick frågan att bli gladiator. Jag är ingen fitnessbrud och det som jag är bra på är att brottas. Punkt. Sen är jag glad och skippar att banta och det är också det idealet jag vill föra vidare till barnen som tittar. Att kampsport är häftigt, det är bra att vara stark och allt i livet handlar inte om att vara smal. Budo-andan är viktig för mig. Och jag tycker att är du är villig att kämpa kan du komma dit du vill.

Hur leker kampsportslivet i övrigt, säsongens mål?
– Just nu är jag i formtoppningsfas inför en stor internationell BJJ-turnering, IBJJF Gothenburg International Open. Första gången som internationella BJJ-förbundet anordnar en tävling i Sverige, så det skall bli lite extra roligt att tävla på hemmaplan! Därefter följer nog en och annan tävling innan jag åker till San Diego på träningsresa i sommar. Det blir två pass om dagen på en toppklassklubb och det ser jag fram emot väldigt mycket. Hoppas på stor utveckling!

Mr Ringside önskar Valkyria, förlåt Lisa, lycka till under säsongen.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.