Badou Jack världsmästare – det största sen 1959

Tidigt i morse svensk tid fick Sverige en ny världsmästare i proffsboxning. Badou Jack, 31, poängbesegrade Anthony Dirrell på poäng i Chicago. Matchen gällde WBC:s titel i supermellanvikt.

Efter 2010, när Jack flyttade till USA, har det varit relativt tyst om Badou Jacks proffskarriär. Åtminstone i Sverige. Men efter nattens bragdmatch har Jack skrivit in sig i svensk boxnings historia.

Badous Jacks seger är det största som hänt svensk proffsboxning sen 1959, då Ingemar Johansson vann över Floyd Patterson.

Sen dess har George Scott blivit världsmästare för WBU och Armand Krajnc för WBO. WBC rankas av de flesta som den finaste av alla organisationer.

Jack boxades smart matchen igenom och från den tredje ronden var det svensken som dominerade fighten.

Badou Jack är nu uppe i 21 matcher (19 vinster, en oavgjord och en förlust). Han boxas i Floyd Mayweathers stall och det säger kanske en hel del.

Badou Jack har både svenskt och gambianskt medborgarskap. Han deltog i OS 2008 för Gambia.

2010 såg jag Badou Jacks sista proffsmatch i Sverige. Efter den segermatchen stack han till USA och i morse, svensk tid, fick han utdelning för att slit. Framöver kommer vi få se en svensk boxare i det riktigt stora fighterna.

Mr Ringside lyfter på vårluvan för en stor mästare.

Både jag och Stefan har skrivit om matchen i våra respektive tidningar Kvällsposten och Aftonbladet. Du hittar artiklarna här:

http://www.expressen.se/kvp/sport/kronikorer/kent-hansson/hansson-det-ar-det-storsta-sedan-ingo/

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/stefanalfelt/article20687528.ab

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/kampsport/boxning/article20687431.ab

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.