Leaving Las Vegas

Supermatchen är över. Som match blev den inte så värst super, Mayweather var alldeles för bra, men som evenemang var MayPac svårslaget. Foto: Stefan Alfelt

Det är dags för leaving Las Vegas.

Köerna på McCarran International Airport är fortfarande långa. Det kommer att ta ett par dagar till för att rensa undan boxningsfansen från det som blev alla tiders rekordhelg i spelstaden.

Vet inte vad Mayweather gör, men förmodligen njuter han i sin herrgårdsliknande jättebostad. Än en gång har han bevisat att det bara är Money som betyder något.

Money i betydelsen honom själv. Han visade hur överlägsen han är i boxningsvärlden även mot en superstjärna som Manny Pacquiao.

Och Money i betydelsen av pengar.

Det har visat sig att han redan under intervjuerna efter matchen satt med sin första delbetalning för supermatchen i träningsoverallsfickan.

En check på 100 miljoner kronor. 840 miljoner kronor i högerfickan. Hur många har haft det?

Toppidrottare drivs av olika faktorer.

För en del betyder det verkligen mest av allt att bli bäst. Bättre än alla andra. Själva titeln är bekräftelsen man söker och brinner för. Hur lite den än uppmärksammas av andra.

För andra, som för Floyd Mayweather Jr, handlar titlarna om att försörja sig och helst av allt bli svinaktigt rik för resten av livet på.

Mayweather berättade en intressant anekdot på natten efter sin seger över Pacquiao.

När han själv ska träna på sitt gym låter han en chaufför köra honom dit i en rätt ordinär bil, medan om han ska åka till gymmet för att kolla på en av sina boxare i stallet, typ Badou Jack, så kör han dit själv i en av sina många jättedyra lyxbilar.

Det handlar om att sända ut en signal. Så här kan det bli för dig också om du är beredd att jobba tillräckligt hårt för det.

Mayweathers boxare i stallet ska se upp till Moneys skapade rikedom mer än hans 48 raka segrar som proffs. Segrarna är bara ett medel för att ge sig själv en bekymmersfri lyxtillvaro.

För Mayweather är pengar enda drivkraften. Han skänker nu bort sina titlar och han är fullständigt ointresserad av att radera ut Rocky Marcianos rekord och placera sig själv överst i historieböckerna med en femtionde seger.

Det är en ärlig inställning, men den rimmar såklart illa med idrottens ideal. Hade Mayweather hittat ett annat sätt att bli enormt rik på hade han kanske valt det i stället. Boxningen blev hans verktyg och han har använt det på ett sätt så effektivt att det givetvis gör honom till en av de största någonsin i branschen.

Vägningen

Invägningen blev en fantastisk show inför 17 000 betalande åskådare. Även om de två boxarna var alldeles för mesiga. Åtminstone tyckte Mike Tyson det. Alla intäkterna gick till välgörande ändamål. Foto: Stefan Alfelt

Lördagen blev en rekorddag för spel och dobbel i spelstaden Las Vegas.

Det har dessutom druckits, ätits och stoppats dollarsedlar i enarmade banditer som aldrig förr i helgen.

Och bara en blev skjuten utanför MGM-hotellet efter boxningsgalan. Han dog inte, så helgen ansågs även lugn av polisen trots det enorma tryck som boxningsfansen skapade på strippen timmarna före och efter supermatchen.

Floyd Mayweather Sr, världsmästarens pappa och tränare, har ju sagt att han är orolig för att sonen trots alla intjänade pengar ska sluta som utblottad och pank.

Självklart är Sr:s referens alla de superstjärnor som genom åren tjänat för sin tid stora pengar och ändå lurats på eller slösat bort rubbet referenspunkten.

Sonen konstaterade dock efter Pacquiaosegern att han genom sina investeringar från dags dato och resten av sitt liv kommer att få ett sjusiffrigt belopp utbetalt varje månad.

Sju siffror är minst en miljon dollar, eller 8,4 miljoner kronor i månaden med dagens penningvärde.

Till och med bättre än en tv-skrapad Trissvinst.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.