Stockholmsderby i boxning: ”Det är fullsatt som gäller”

Mr Ringside fick det här spännande meddelandet från Joel Grandell, Hammarby. Det handlar om ett Stockholmsderby – i boxning. 

”Fredagen den 29 maj är det dags för 2015 års upplaga av boxningsgalan Bajen Rough House, som förra året samlade drygt 800 betalande åskådare i klassiska Eriksdalshallen. I år är det bara en sak som gäller: Fullsatt. Detta räknar vi arrangörer stenhårt med eftersom vi skall göra en ännu bättre och mer spektakulär gala jämfört med fjolåret, samt att vi fixat tuffast möjliga motstånd, nämligen Djurgårdens IF Boxningsförening. Två klassiska stockholmska boxningsklubbar med hängivna supporters som möts i en lagtävling en vårkväll i Eriksdalshallen, senast det hände var på 1920- talet…

Hammarby IF Boxning är en liten förening med höga mål som envist kämpar för att göra både klubben och amatörboxningen mer känd och etablerad. Klubbens boxare far land och rike runt för att boxa hem olika titlar – våra landslagsboxare har under senaste tiden tagit hem titlar i Nordiska

Mästerskapen och SM. Under våren väntar Ungdoms-EM, och European Games för våra boxare. Bajen Rough House är enda chansen i år att se HIF:s bästa pugilister på hemmaplan, dvs Södermalm.

Bajen Rough House är inte bara en boxningsgala, vi visar samtidigt upp Bajens olika idrottssektioner och supporterklubbar som Bajen Fans med över 6.000 medlemmar. Förutom boxning – sju matcher varav en tjejmatch – blir det också underhållning i form av DJ och hip-hop- duon Södra Sidan. Samt överraskningar…”

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.