Anna Laurell Nash efter finalförlusten: ”Bitarna allt mer på plats”

11653372_10155718013640481_414530456_nAnna Laurell Nash är svensk boxnings främsta boxare på amatörsidan. Nu är hon mitt uppe i en spännande satsning. 2016, när OS går i Brasilien, får vi se om Anna på nytt kan bestiga en medaljpall. Insatsen i europeiska spelen lovar i alla fall gott.

Mr Ringside fick ett snack med Anna efter finalen i europeiska spelen:

Här är hennes rapport:

”Första upplagan av europeiska spelen som har gått i Baku har haft lite olika status för de olika idrotterna som deltar. För oss har det motståndsmässigt varit lika tufft som ett EM, både för tjejerna och killarna. Skillnaden är att här finns massor av andra idrotter samtidigt och man ligger ute mycket längre, så det är som ett Europa-OS.

Jag gick in i turneringen mot ungerska Nagy Timea. Henne har jag mött en gång tidigare i år och slog henne även då. I förra matchen var hon mer avvaktande men jag tyckte ändå att jag hade ganska bra kontroll matchen igenom. I andra matchen mötte jag vitryskan Kebikova som hade stått över i första omgången, i den här matchen fick jag bra utrymme för mina raka slag trots att Kebikova är hyfsat lång i klassen.

I semifinal mötte jag polska Fidura som jag mött flera gånger tidigare. Fidura är en tuff men ganska kort boxare som gav mig en bra match. Jag var mycket nöjd med mina två första ronder där jag fick ut mycket av min boxning och de två återstående ronderna var väl mina också men jag var då utsatt för hård press från Polskan.

I final mötte jag regerande europamästaren Fontijn. Jag har mött hollänskan två gånger i år och förlorat men hade en bra gameplan med stora förhoppningar. Jag kom dock lite fel in i matchen från start och även om jag rättade till boxningen lite i andra och tredje så räckte jag inte riktigt till den här gången.

Trots besvikelsen över förlusten i finalen är ett silver på den här tävlingen ett mycket bra resultat. Boxningsmässigt känner jag att jag får bitarna allt mer på plats och att jag jobbar på rätt spår så det är med en positiv känsla jag nu går in i nästa fas.”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.