Hamza: ”Jag går runt med gåshud hela dagarna”

 

11756511_10205296674108628_882291231_n

Hamza Bougamza har gått på moln sedan han vann titeln på Gotland i lördags. Svensken tog fighten med endast fyra dagar varsel. När Tofan Pirani skadade sig blev titelmatchen ändrad, in kom Tamas Birics mot fullblodsfightern Hamza Bougamza och det blev en afton att minnas för svensk kampsport.

Hamza Bougamza (37-4-0) är en av Sveriges absolut skickligaste thaiboxare med många meriter med bl a fyra SM-vinster, NM, EM och två VM-brons I IFMA. Matchen om WKN’s Super Featherweight Word Title I -62 kg var höjdpunkten i Hamzas snygga karriär.

Jonathan Broberg skriver så här lyrisk på Budaokampsport.se: ”Visby hade täckts av mörka moln i flera dagar, men lagom till galan på Gutavallen gav de äntligen vika för ett efterlängtat solsken. Och det kändes på sätt och vis symptomatiskt för den kväll det skulle komma att bli.Det var nämligen kvällen då Hamza Bougamza lämnade den unga talangen bakom sig och klev in i de mer etablerade fighters klubb. Jag kände mig bara väldigt lyckligt lottad över att ha fått se den evolutionen med egna ögon”.

Hamza har, som han själv säger, mellanlandat.

Här beskriver Hamza sina känslor för Mr Ringside.
”Jag har inte hunnit smälta allt än men jag har mellanlandat en stund på Månen innan det är dags att dra igen, jag känner att jag kan nå höjder jag aldrig drömt om tidigare och jag vill leva mina drömmar.. det är helt sjukt hur mycket lyckönskningar,gratulationer och stöd jag har fått från familj sponsorer tränare vänner managers tränings kamrater och fans.  Jag blir helt varm inombords och jag går runt med gåshud hela dagarna, det betyder allt för mig och det är de som får mig att fortsätta kriga. Jag vill bara säga tack till alla som hjälper mig och tror på mig, Rinkeby Muay thai, Prana jiu jutsi, Allstars training center; Tensta BK, mano manegement, mmsports, Storstockholmstrafikskola, Rinkeby och hela förorten och Sverige. Jag delar allt jag gör med er och vi ska nå höjder vi aldrig kunnat föreställa oss att nå förut! Kärlek o respekt.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.