Otto Wallin: ”Jag har väntat på det här ögonblicket”

Sommaren går in i slutspurten och Otto Wallin (12-0, 10 Ko) laddar som bäst inför den stora galan i Nyköping den 19 september. Sundsvalls-tungviktaren möter Vladimir Goncharov (5-1), 4 ko).

Obesegrade Wallin längtar efter att gå upp i ringen i Nyköping.

– Goncharov är en farlig motståndare, men han har förlorat förut och den 19 september ska han förlora igen, säger Otto Wallin.

– Han har en bra knockoutprocent, men jag ser inte honom som en one-pounch knockout artist. Han stil är mer att bryta ner motståndaren. Men mot mig kommer han inte få en sådan chans. Jag tycker faktiskt synd om honom. Otur för honom att han står i vägen för mig när jag ska göra debut i Sverige. Jag har väntat på det här ögonblicket under en lång tid och jag är glad över att jag äntligen får boxas på hemmaplan. Det här är ett tillfälle för mig att visa den svenska publiken vad jag går för.

– Jag vill bli den förste svenske tungviktaren sedan Ingemar Johansson som blir världsmästare.  Jag har alltid sett upp till Ingo. Han visade att det är möjligt för en fighter från Sverige att bli världsmätare i tungvikt. Det ger mig hopp och inspiration.

Promotor Nisse Sauerland:

– Otto har förutsättningar att bli världsmästare. Han är fortfarande ung och har framtiden för sig. Han har alla möjligheter  att realisera sina drömmar. Matchen mot Goncharov vill bli hans tuffaste test så här långt.

 

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.