Badou Jack i fint mästarsällskap

Det är sannerligen ingen dåligt viktklass och organisation som svensken Badou Jack är världsmästare i.  Enligt Knock-out.dk är Badou Jack enligt statistik från WBC den 26:e mästaren man har i supermellanvikt sedan man erkände viktklassen 1988 och då med Sugar Ray Leonard som mästare.

Joe Calzaghe, Carl Froch, Andre Ward, Mikkel Kessler och Markus Beyer är andra toppfighters som varit WBC-världsmästare i supermellanvikt,.

2000 var jag i Riesea, Tyskland, och såg Leif Keiski i mötet med Beyer. Svensken hade då den legendariske Angelo Dundee i sin ringhörna. Keiski räckte dock inte till mot tysken (ko-förlust i den sjunde ronden). Det blev för övrigt Keiskis sista match.
På söndag morgon, svensk tid, ställs Badou Jacko mot britten George Groves i Las Vegas.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.