Erik Skoglunds fantastiska afton: ”Slår ut allt”

Erik Skoglund dominerade från första till sista sekund mot ukrainaren Aleksander Tjervijak. Foto: KGZ Fougstedt, Sauerland

 

Erik Skoglund gick under lördagskvällen sin 23:e proffsmatch. Det är garanterat en match som han inte kommer glömma i första taget.

– Det här slår ut allt jag varit med om, sa Skoglund efter sin poängseger över Aleksander Tjervijak.

För första gången sen 1968 avgjordes en titelmatch på svensk mark. Den gången, för 47 år sedan, var det Floyd Patterson som mötte Jimmie Ellis.

Nu var det Skoglund mot Tjervijak i IBF:s intercontinentalmatch.

Skoglund-slängkyss

”Jag älskar er alla”, ropade Erik Skoglund till publiken och alla de drygt fem tusen på plats i Rosvalla älskade honom. Foto: KGZ Fougstedt, Sauerland

Skoglund möttes av en jubelorkan av de drygt 5 000 när han kom in i arenan.

Det var oerhört mäktigt.

De 22 tidigare matcherna hade Skoglund gått utomlands. Nu fick han chansen på hemmaplan.

– Jag är lättad och glad, sa Skoglund direkt efter sin fight.

– Det här är gigantiskt stort.

I mitt protokoll hade jag Skoglund som vinnare i alla 12 ronder. Framför allt var det vänstern som funkade perfekt den här kvällen.

Men Skoglund kan bättre, det erkände han själv efteråt på presskonferensen. Ja, för att kunna utmana de allra bäst i en titelfight måste han upp ett hack till.

Kalle-Erik-Nisse

Med 23 raka segrar snuddar Skoglund vid att utmana de allra största i världen. Kalle, tv, och Nisse Sauerland vet att de har hittat en svensk guldklimp. Foto: KGZ Fougstedt, Sauerland

Framtiden ser med andra ord ljus ut för lätte tungviktaren Skoglund. Det blir kanske en match om EM-titeln någon gång i vinter.

Den 9 oktober försvarar EBU-mästaren i lätt tungvikt Igor Michalkin titeln i Frankrike mot Hugo Kasperski. Vinner Michalkin den fighten blir svenske Skoglund obligatorisk utmanare till EBU-titeln.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.