Mikaela Lauren: ”Retzke ska få sitt livs chock”

Mikaela Laurén känner att hon är i sitt livs form inför titelmatchen i Västerås 28 november. Foto: Stefan Alfelt

11026785_10153257379513255_4431928431868192348_nMikaela Laurén är hemma i Sverige igen efter träningstrippen till USA och hon längtar verkligen efter den 28 november då hon ska försvara sin VM-titel mot Jennifer Retzke.

– Hon kommer få sitt livs chock i ringen den 28 november, säger Mikaela till Mr Ringside.

Här en rapport från WBC-världsmästaren Laurén till Mr Ringside:

”Trots att jag drabbades av en förarglig bicepsskada som hängde i sig i fem veckor och jag nu dragits med en seg förkylning i flera veckor känner jag mig bättre och mer redo för match än någonsin.

Jag har haft en otroligt bra höst träningsmässigt som toppades av ett fantastiskt bra läger i USA i oktober. Det är svårt att hitta bra tjejsparring här hemma för mig men i USA fick jag bland annat in sex  tuffa sparringar på nio dagar med amerikanska mästarinnan Danyelle Wolf, en otroligt stark, tuff tjej med vinnarskalle.

Våra sparringar var hårdare än med någon tjej jag någonsin kört med och har fått mig att känna mig oerhört stark och redo. Efter jag kom hem från USA har jag dragits med infektion i kroppen och äter just nu penicillinkur för bihåleinflammation. Jag har tyvärr därför inte kunnat trycka på fullt med träningen men konstigt nog känns min boxning bättre än någonsin.

Jag har nu två  inplanerade sparringveckor framför mig och sen blir det en veckas toppning innan matchen. Det har blivit många vändor till Västerås och BK Rapid (Rapid Promotion) som arrangerar galan 28 november I höst och jag verkligen stortrivs där.

Jag har blivit en i gänget och kom precis hem efter två  dagar där. Jag drar dit även nästa helg för fyra dagars träning och det är väldigt skönt att komma bort från jobb och stök här hemma och bara kunna fokusera på min träning för att optimera min uppladdning. Rapidgänget med Alexander Wennersten i spetsen ger mig ett otroligt stöd och jag har världens bästa coacher bakom mig med honom, Chris Wehbi, Leffe Carlsson, Stefan Fernström och Serhan Erdal. Jag är verkligen lyckligt lottad och alla mina tränare är fantastiska på sitt egna sätt och hjälper mig alla att utvecklas till en bättre och bättre boxare hela tiden. Jag tycker synd om min motståndare Jennifer Retzke. Hon kommer få sin livs chock i ringen den 28 november I ABB arenan, Västerås.”

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.