Simon Henriksson hoppar av galan i Örebro: ”Jag har min stolthet”

10540346_754825791243434_7936299165026526433_nMalmöboxaren Simon Henrikssson (4-0) stod uppsatt på programmet i galan på Tegelbruket i Örebro den 5 december. Han skulle ha mött ryssen Nikolay Vasilchenko. Ryssen debuterade tidigare i år i Lettland och vann fighten efter 18 sekunder.

Men nu har Simon, som representerar Armand Boxpromotion, hoppat av galan.

– Det var inte rättvisa villkor i kontraktet. Jag har min stolthet. Jag skulle inte få något gage alls för min match, samtidigt skulle min motståndare få hyfsat betalt. Därför har jag själv kontaktat arrangören och hoppat av galan. Från början var det sagt att jag skulle möta en kille från Lettland, även han skulle få betalt, säger Simon Henriksson, som har fyra raka segrar.

– Jag hoppas på ny match inom den närmaste tiden, då ska jag självfallet har betalt för att jag går upp i ringen.

Svensk proffsboxning har medvind. Men det finns flera av yrkesboxare som fightas för kaffepengar och knappt det.

Jag kan förstå Henriksson frustration. Något bör det väl vara värt att gå upp i en boxningsring som yrkesfighter?

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.