Braekhus ska definitivt inte skratta åt Laurén

12342627_1098537523538924_2950736335660548265_nI onsdagens SvT-sport sändes ett inslag om proffsboxarna Cecilia Braekhus och Mikaela Laurén.

Sveriges boxningsdrottning vill möta den norska världsstjärnan, något som Expressen och Aftonbladet skrev om efter Mikaelas VM-seger i Västerås för  en och en halv vecka sen. Braekhus skrattade i TV-inslaget, inte hjärtligt utan snarare hysteriskt, på Lauréns utmaning.

Jag tycker att Braekhus ska tacka sin lyckliga stjärna att hon får den här utmaningen. Braekhus kan tjäna proffskarriärens största gage om hon möter Mikaela Laurén (två–tre miljoner). Samma med Mikaela. En match mot Braekhus bör ge Mikaela ett gage runt en miljon kronor.

Braekhus har kontrakt med K 2 men är också sin egen i First Lady Promotions och har avtal med Viasat. Men samtidigt är det strul med att få igång proffsboxning i Norge. Det mest logiska är nog att arrangera fighten i Sverige någon gång på vårkanten. I Stockholm eller varför inte i Karlstad (närheten till Norge).

Cecilia Braekhus är  stor i Norge och en upphaussad fight mot en världsmästare från Sverige skulle dra stora Tv-tittarsiffror.

När Braekhus och Laurén möttes för fem år sedan i Rostock handlade det om utklassning. Norskan vann på ko. Idag är det annorlunda. Mikaela har förvandlats till en bra champ.

Mikaela Laurén är inte lika teknisk som Cecilia Braekhus, men svenskan har styrkan och viljan som kan göra underverk.

Så Cecilia Braekhus ska nog inte skratta alltför mycket när Laurén kommer på tal som motståndare.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.