En fajt som inte är dålig för Alexander Gustafsson

Inte världens populäraste världsmästare. Foto: Stefan Alfelt

Daniel Cormier. Världsmästare men inte en superstjärna. Foto: Stefan Alfelt

Returfajt mellan Daniel Cormier och Jon Jones – den UFC-titelmatchen såg man inte komma.

Men den är helt logisk och kanske inte fel för Alexander Gustafsson.

Att Jones skulle kastas direkt in i hetluften efter sin avstängning har jag utgått ifrån men jag trodde och hoppades på att Dana White skulle ge honom en spektakulär start med en kvalificeringsmatch mot Alexander Gustafsson. En returmatch som oavsett när den blir av får en närmast magisk laddning på grund av deras första möte i Toronto för snart två och ett halvt år sen. En match som hade resulterat i att ett av UFC:s två största namn skulle bli en naturlig titelutmanare.

Att White i stället hetsar fram en omedelbar titelretur för Jones beror nog på Ronda Rousey, eller kanske snarare på Holly Holm. UFC har förlorat tunga affischnamn de senaste åren. Inget ont om Daniel Cormier, han är oerhört bra och gjorde en väldigt stark match när han knappt besegrade Alexander i Houston i höstas, men hans stjärnglans är inte ens nära Rouseys, Jones eller Anderson Silvas, brassestjärnan som sparkade av sig benet och aldrig kom tillbaka till sin oerhörda överlägsenhet.

UFC, precis som proffsboxningen, drivs av myter runt namn som ska vara jordens bästa slagskämpar. De oövervinneliga som alla ändå är så säkra på att slå om de ges chansen.

Med den här matchningen är UFC tydligt med att man vill ha tillbaka Jones på tronen väldigt snabbt för att kunna bygga upp stjärnstatusen och myten runt honom igen.

Det är också det bästa som kan hända för The Mauler.

Jones har redan sagt att han har två motståndare kvar att möta igen innan han lägger av: Anthony Johnson och Alexander Gustafsson.

Jag har skrivit det förr, vi kommer att få returen vi alla vill se. Frågan är bara när. Det kan bli redan i höst.

Tillbaka i hetluften. Är Jon Jones fortfarande superstjärna? Foto: Stefan Alfelt

Tillbaka i hetluften. Är Jon Jones fortfarande superstjärnan? Foto: Stefan Alfelt

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.