Seger för Lucy Wildheart i Tyskland

12767685_944348455661887_1281330840_n

Det är genom att gå tuffa matcher, gärna utomlands,  som man utvecklas. Stockholmsboxaren Lucy Wildheart är sannerligen inte rädd för att anta nya utmaningar. På lördagskvällen ingick hon i ett svenskt lag som fightades i Hannover, Tyskland. Det blev svensk  förlust men för Lucys del slutade matchen med vinst.

Lucy Wildheart till Mr Ringside:

”Det finns inte mycket som slår känslan att vinna! Eller ännu bättre – att vinna på bortaplan då man ofta måste vinna stort för att ta hem guldet.

Lördagskvällens gala i Hannover ägde rum i en gigantisk bilaffär. (som gjort för mig hehe.  Ringen var relativt liten men upphöjd och placerad med strålkastare och tufft ljudsystem. Fullt publikstöd. Rökkanoner. Välorganiserad och häftig upplevelse.

Jag vann 2-1 mot en tjej i min egen längd med två kg skillnad. Boxade in flera rejäla uppercuts mot huvud och rörde mig stabilt runt i ringen. Hon var en av de bättre boxare jag har mött. Men jag märkte att ju hårdare och oftare jag träffade ju mer frustrerad blev hon, och då slog hon ut slag jag ”enkelt” kunde gå undan och följa upp på. Taktiken och coachningen fungerade utmärkt.

Sverige förlorade med 3-8 mot Tyskland. De flesta jämna och riktigt bra 2-1 matcher”.

12665676_944348435661889_854189796_n

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.