Boxning kan avgöra politiskt val

Pacquiao-senatval

Manny Pacquiao blir för populär när han boxas hävdar politisk motståndare. Foto: Stefan Alfelt

Att boxning har betydelse i samhället vet vi, men att sporten kan avgöra ett val trodde man väl inte.

Manny Pacquiao kandiderar till en post som en av tolv senatorer i den filipinska senaten men innan det blir val 9 maj ska Pac-Man upp i ringen för sin tredje match mot Timothy Bradley i Las Vegas 9 april. En match som en av Pacquiaos politiska motståndare, Walden Bello, vill ska skjutas på framtiden.

Bellos resonemang är att Pacquaio får orimligt positiva fördelar hos det röstande folket genom sin boxningsutövning och har bett röstningsmyndigheterna att se till så att matchen i Vegas inte blir av före valet.

Än har inte något beslut fattats av myndigheterna, men oavsett om de vill förbjuda blir det nog svårt att stoppa den intressanta tredje och avgörande fajten i Vegas. Bradley vann första mötet 2012 på ett kontroversiellt delat domslut. Pacquiao det andra 2014 klart på poäng.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.