Strålande comeback av Braekhus

Tillbaka på toppen igen. Efter 15 månaders uppehåll gjorde Cecilia Braekhus en kanonmatch på lördagskvällen i sin comeback. Foto: Stefan Alfelt

Tillbaka på toppen igen. Efter 15 månaders uppehåll gjorde Cecilia Braekhus en kanonmatch på lördagskvällen i sin comeback. Foto: Stefan Alfelt

Cecilia Braekhus gjorde en alldeles lysande comeback efter 15 månaders skadefrånvaro när hon körde över utmanaren Chris Namus på lördagkvällen i tyska Halle.

– Detta var uppvärmning. Nu blir jag farlig, sa Braekhus till Viasat efter den överlägsna uppvisningen.

Den norska superstjärnan vann samtliga tio ronder klart. Med en effektiv vänsterjabb och snabba ett-två-kombinationer vänster-höger träffade hon rätt gång på gång, men Namus tålde mycket stryk och klarade att hålla sig på fötterna tiden ut. Braekhus var precis lika bra som innan hon fick sina tre brott i foten under senaste matchen mot Jennifer Retzke i Köpenhamn i november 2014. Eller så var Braekhus kanske till och med bättre än tidigare. Alla tre domarna hade henne som vinnare i samtliga ronder.

Nu blir det intressant att se om Mikaela Laurén blir Braekhus nästa motståndare. Mikaela utmanade henne igen inför lördagskvällens match som Mikaela förutspådde skulle bli en enkel seger för Braekhus.

– Mikaela är stor i käften och lite galen. Jag bankade henne rejält sist vi möttes men tycker att det är toppen att hon utmanar mig igen. Den matchen skulle verkligen bli något extra, sa Braekhus till norska VG.

Till skillnad från de flesta andra proffs funderar Braekhus dessutom på att ställa upp i OS om hon kan få in kvalificeringsmatcher i sitt program.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.