Laurén vs Braekhus kan bli Lindberg vs Braekhus

Maria Lindberg, här med sin tränare förre världsmästaren Artur Grigorian, kan bli aktuell för en supermatch mot Cecilia Braekhus. Foto: Stefan Alfelt

Maria Lindberg här med sin tränare, förre världsmästaren Artur Grigorian, kan bli aktuell för en supermatch mot Cecilia Braekhus. Foto: Stefan Alfelt

Mikaela Laurén jagar prestigematchen mot superstjärnan Cecilia Braekhus i år.

Nu kan hon få konkurrens om den godbiten – av en annan svenska.

Maria Lindberg.

Egentligen är det kanske inte så mycket Maria som utmanar Braekhus, även om Lindberg gång på gång lagt ut önskningar om att få en match mot den suveräna norskan.

Det är Mogens Palle som gör att matchen kan bli aktuell.

Palle har gjort comeback som promotor, tillsammans med Danmarks populäre före detta tungviktare Brian Nielsen, för att bryta Sauerlands dominans på den danska marknaden.

I fredags debuterade Maria Lindberg på Danish Fight Night i Århus med en övertygande seger. En match man inte trodde skulle kunna bli av med tanke på att Maria tidigare varit förbjuden att boxas i Danmark, men det var inte något problem för Palle att ordna.

Att få till en match mellan Lindberg och Braekhus är intressant ur två synvinklar för Palle.

Dels vill han gärna jäklas med Sauerland som förlorat Braekhus ur sitt stall och som nu är intresserat av att knyta Laurén till sig för en match mot den norska världsmästaren.

Dels är det en match som skulle innebära tv-sändningar i tre länder, Danmark, Sverige och Norge. Tv betyder pengar och boxningssporten på proffsnivå drivs av pengar.

Maria har haft svårt att få gå större matcher under åren hon kämpat på egen hand för att hålla igång sin proffskarriär. Foto: Stefan Alfelt

Maria har haft svårt att få gå större matcher under åren hon kämpat på egen hand för att hålla igång sin proffskarriär. Foto: Stefan Alfelt

Meritmässigt är Laurén definitivt mer kvalificerad som utmanare. Lindberg har eftersom hon varit förbjuden att gå matcher i flera länder efter sin blödning mot hjärnan 1999 haft svårt att få möta kvalificerade motståndare. Även om hon bara har förlorat mot världsstjärnan Christina Hammer är matchlistan inte sån att hon med automatik skulle bli utmanare om Braekhus alla VM-titlar.

Det har varit nära att bli match mellan de två tidigare, men då drog sig Braekhus ur efter att bland andra sponsorer haft synpunkter på det riktiga i att möta Maria med hennes skadebakgrund.

Nu har fler år gått utan att Maria fått nya skador och Mogens Palle vet att det till slut ändå kommer att handla om vilket bud Braekhus tycker är mest lukrativt för henne.

82-årige Mogens kan alla trick i boken som behövs ta till för att fixa så han får som han vill. Han kan rentav ha skrivit den boken med erfarenheterna han har med sig från det att han tillsammans med sin pappa arrangerade sin första proffsgala i november 1957.

Mikaela Laurén har länge sneglat mot en drömmatch mot Braekhus. Nu kan hon få oväntad svensk konkurrens om den. Foto: Stefan Alfelt

Mikaela Laurén har länge sneglat mot en drömmatch mot Braekhus. Nu kan hon få oväntad svensk konkurrens om den. Foto: Stefan Alfelt

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.