Mikaela Laurén i Sauerlands proffsstall

Mikaela Laurén är klar för tyska storstallet Sauerland. Foto: Karlsson Lundvall

Mikaela Laurén är klar för tyska storstallet Sauerland. Foto: Karlsson Lundvall

WBC-världsmästaren Mikaela Lauren har nyligen fyllt 40 år och är bättre än någonsin. Hittills har hon inte haft någon promotor bakom sig, men det nu blir det ändring på den punkten. Laurén har signerat ett kontrakt med det tyska stallet Sauerland.

– Äntligen har jag en promotor, 40 år gammal, säger Mikaela Laurén.

Första matchen för Laurén som Sauerland-fighter  stall blir den 15 april i Stockholm.  Tanken med den här övergången är att Mikaela ska möta Cecilia Braekhus, norskan som innehar fem VM-bälten.

Trash talket är i full gång och det är svenskan som blåser på mest.

– Låt henne komma till min värld. Cecilia skulle inte överleva en dag med min träning just nu, samma sak gäller i ringen, säger Mikaela Laurén.

Cecilia Braekhus försvarade i lördags sina VM-bälten då hon besegrade Chris Namus i tyska Halle.

Nästa gång norskan går i ringen kan det mycket väl bli mot en svensk rival.

– Jag tränar dubbelt så hårt som Braekhus. Jag har sett henne träna och är inte imponerad. Jag trodde hon gjorde en uppvärmning. Låt henne komma.

– Jag vet hur hon boxas och hon har inte utvecklats speciellt mycket medan jag utvecklas hela tiden. Jag är fortfarande hungrig och jag och mina tränare har en taktik för hur jag ska besegra henne.

Cecilia Braekhus har tidigare varit i Sauerlands stall.

Sauerland har nu två kvinnliga stjärnor i sitt gäng. Klara Svensson och Mikaela Laurén. Det var inte länge sedan de båda hetsade rejält mot varandra. Då fanns det inte på kartan att Sauerland skulle värva Laurén. men det svänger snabbt här i livet.

Mikaela Laurén är i dag Sveriges hetaste boxare på den kvinnliga sidan.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.