Klara Svensson redo att möta Mikaela Laurén: ”När som helst”

10245505_808101219249224_7278388825201072631_nl torsdags blev det offentligt att Mikaela Lauren (26-3) i fortsättningen tillhör stall Sauerland. I samma veva utmanade Mikaela Laurén sin ”stallkamrat” Klara Svensson. Idag ger Klara en replik.

Hon säger:

– Jag har alltid varit intresserad av att möta Mikaela. Problemet har alltid varit viktskillnaden, men kan vi mötas mitt emellan, det vore den perfekta dealen. Jag är villig att gå upp i weltervikt, så kan hon gå ner en klass så kan det bli en match.

– Jag kan möta Mikaela när som helst. Jag kan möta henne i morgon om det så skulle vara. Jag tror inte hon är så duktig i ringen som hon är på att promota sig själv. Jag ska tala med min promotor Nisse Sauerland och förhoppningsvis kan vi sätta ett datum för fighten.

– Det kommer bli en stor fight för svensk boxning. Som när Paolo Roberto mötte Armand Krajnc. Vi är de två största boxarna i Sverige. Så jag tror att det skulle bli en stor uppmärksamhet. Plus, Malmö versus Stockholm, det kan inte bli så mycket bättre.

Nisse Sauerland är promotor för både Klara och Mikaela. Det är naturligtvis han som har gett klartecken till trashtalket mellan Mikaela och Klara. Men man kan förstås tycka det är märkligt att han på det här sättet tussar ihop två stallkompisar. Anledningen heter förstås pengar. Det finns onekligen ett stort intresse att låta två svenskstjärnor damma på varandra.

Jag har en känsla av att Klara innerst inne inte jublar över att på det här sättet ställas mot Mikaela Laurén. Hon hade hellre velat gå en VM-match i sin egen viktklass. Men det skulle förstås Svensson aldrig erkänna öppet. Hon har bara att acceptera faktum.

För två år sen hade jag placerat Klara Svensson som favorit. Nu är det hugget som stucket. Kanske får man nu sätta favoritstämpeln på Mikaela Laurén. WBC-världsmästaren har utvecklats otroligt mycket de senaste åren.

På bilden ovan testar Klara högern mot Hansson. I en fight mot Mikaela Laurén får hon plocka fram hela artilleriet …

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.