Latifi på väg att bli en superstjärna

Ilir Latifi vinner, imponerar och rusar mot en stjärnstatus inom UFC: Foto: Stefan Alfelt

Ilir Latifi vinner, imponerar och rusar mot en stjärnstatus inom UFC: Foto: Stefan Alfelt

Vi har en superstjärna i MMA. Alexander Gustafsson.

Vi kan ganska snart ha en annan. Ilir Latifi.

Det går fort i idrott. Det är sällsynt att man är större än sin senaste match men vi har faktiskt ett lysande undantag i Sverige där Alexander Gustafsson trots tre förluster på sina fyra senaste matcher fortfarande har en kultstatus inom UFC. Naturligtvis beror det på att The Mauler inte förlorat klart. Han har snuddat vid succé och haft domare mot sig men han har visat att han är den fajter alla älskar att se i en UFC-oktagon och jag tror att väldigt många fans världen över fortfarande vill se honom nita den irriterande kaxige Jon Jones.

Medan Gustafsson tränar mot en eventuell kommande match någon gång under våren, sommaren, hösten visade polaren Latifi än en gång sin kompetens i buren. Hans seger över Gian Villante på UFC 196 var stabil och övertygande. Hans tredje raka UFC-seger och hans femte på de sex senaste matcherna. Ett facit som är på väg att snabbt göra honom till en utmanare om titeln i lätt tungvikt.

Samma viktklass som The Mauler slåss i.

Kanske hamnar vi i en situation där UFC vill tussa ihop de två kompisarna mot varandra.

Jag tror inte att någon av dem vill ha den fajten.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.