Årsdag för ett av boxningshistoriens mest kontroversiella domarbeslut

I dag (17 januari 2016) är det på dagen 26 år sen ett av boxningshistoriens mest kontroversiella domslut fattades av ringdomaren Richard Steele.

Julio Cesar Chavez mötte amerikanen Meldrick Taylor i Las Vegas. Taylor dominerade matchen och ledde på poäng när Chavez fick in en hård höger i slutet av sista ronden.

Steele räknade och trots att Taylor kom upp på fem och ville boxas vidare bröt domaren matchen. Två sekunder före slut!

Kritiken var lika våldsam som glädjen var enorm söder om gränsen till Mexiko, men än i dag försvarar Steele sitt beslut.

– Jag är säker till hundra procent att jag gjorde det rätta. Taylor tog emot många hårda slag som skadade honom. Publiken uppfattade inte hur illa det faktiskt var. Nej, jag skulle inte ändra mitt domslut om jag kunde och den medicinska rapporten gav mig rätt. Grabben blev aldrig densamme efter den matchen. Han var en stor fajter men den matchen förstörde allt för honom, sa Steele i en intervju förra året.

Oavsett vilket. Hade domaren inte brutit, hade Chavez förlorat.

Matchen är bra, tuff hela tiden, men vill du bara se det dramatiska slutet så dra fram till cirka 45 minuter. Fast starta hellre på 40 minuter och se de sista stenhårda ronderna.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.