Bilder av en drömmare som slåss

Matchen ska starta. Maria Lindberg utstrålar styrka. Orutinerade Tiema Belik funderar på vad som väntar henne. Foto: Stefan Alfelt

Matchen ska starta. Maria Lindberg utstrålar styrka. Orutinerade Timea Belik därborta funderar på vad som väntar henne. Foto: Stefan Alfelt har tagit alla foton till artikeln

Delphi Showpalast i Hamburg söndag kväll. Så många som kommer in är där. Det ska bli boxning, professionell men långt från glittret, glamouren och miljonerna i Las Vegas. Britt Lindberg är för första gången någonsin på plats för att se sin dotter Maria boxas. Som mamma och att hon arbetar med hjärnskador inom vården har gjort att dotterns besatthet av att försöka bli världens bästa boxare varit oerhört jobbig ända sen den olycksaliga amatörlandskampen i Finland 1999 då Maria drabbades av en blödning som tryckte mot hjärnan.

– Kanske går jag ut, säger Britt innan galan startar men hon sitter kvar intill sin man, Marias pappa Jan, och ser en del nästan löjeväckande matcher där inhyrda offer kastar sig på golvet för minsta magsugare och den länge enda riktigt vettiga matchen är en dammatch som blir kvällens enda som går tiden ut.

Märkligt nog döms hemmaboxaren bort i ett delat domslut.

Britt sitter kvar när kvällens huvudmatch med dottern Maria Lindberg mot Timea Belik startar.

Maria-Lindberg-Belik-föräldrar

Britt Lindberg på plats bredvid sin man Jan för första gången någonsin när dottern Maria boxas.

Huvudmatchen skulle egentligen ha varit Lindberg mot Gifty Amanua Ankrah från Ghana om Marias tre VM-bälten men Ankrah fick inte inresetillstånd till Tyskland.

I stället ordnades en retur för georgiskan Elene Sikmasjvili som Maria besegrade på TKO i maj 2015. När hon blev skadad var det två dagar till galan och Maria, som får sköta sin matchning själv, lyckades hitta Belik som har fina meriter i kick- och thaiboxning men som bara gått och förlorat en match i boxning. Självklart en mismatch eftersom Maria är rankad femma i världen men samtidigt ändå en viktig match för Maria.

Första slaget prickar direkt. Om Belik haft ett hopp försvann det snabbt.

Första slaget prickar direkt. Om Belik haft ett hopp försvann det snabbt.

Maria Lindberg är en drömmare men hon jobbar stenhårt för att få sin dröm uppfylld. Hon måste gå matcher för att hålla sitt namn levande och öppna för chansen att få möta Cecilia Braekhus eller/och Mikaela Laurén i matcher om de stora titlarna och för den delen, att för en gångs skull få bli hyggligt betald. Mot Belik boxades Maria med texten OIL! stort över sport-BH:n men huvudsponsorn hoppade av i sista minuterna med motiveringen att det inte blev en titelmatch och eftersom det var för sent att ändra dressen snyltade det stora bensinbolaget till sig gratisreklam inför ett försumbart åskådarantal.

För Maria är det en i den långa rad av motgångar hon drabbats av under 17 år. Motgångar som aldrig knäckt henne eller brutit ner hennes vilja att slåss för sin dröm.

I ringen är Maria extremt fokuserad.

I ringen är Maria extremt fokuserad.

Hon pressar sin motståndare.

Hon pressar sin motståndare och matar tunga slag.

Belik fick ta tre räkningar. Oftast träffad av hårda högerslag.

Belik fick ta tre räkningar. Oftast träffad av en hård höger.

Slutet var självklart. Bara en tidsfråga innan domaren skulle bryta.

Slutet var självklart. Bara en tidsfråga innan domaren skulle bryta.

Maria Lindberg fyller snart 39 år. Hon har ett par år på sig att lyckas med att bli bäst i världen och hon tänker ta chansen. Med promotorn Mogens Palle bakom sig har hon också kommit lite närmare sina drömmars mål. Palle kan ordna matcher Maria aldrig kunnat fixa själv. Nästa motståndare ser ut att bli Jennifer Retzke i Köpenhamn. En meriterande vinst i så fall. Retzke har förlorat sina senaste två matcher men det har varit mot just Marias två önskemotståndare Braekhus och Laurén.

Matchen är över.

Matchen är över.

Näven i luften.

Näven i luften.

… och så en segerpose för MrRingside-Kent.

… och så en segerpose för MrRingside-Kent.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.