Chris Eubank till sin son: ”Tycker inte du ska slå mot hans huvud”

Boxaren Nick Blackwell har, som Mr Ringside skrev under söndagen, försatts i tillfällig koma efter titelmatchen mot Chris Eubank Jr.
Nu har det blivit känt Chris Eubank Sr sade till sonen att inte slå mot Blackwells huvud. Jag har själv sett klippet och det hedrar Chris Eubank att han såg till motståndarens bästa. Det visar på stort kurage och intelligens hos Chris Eubank Senior.
– Om han (domaren) inte stoppar matchen och vi fortsätter slå så här kommer han att skadas, sa Chris Eubank Sr i ringhörnet.

Detta enligt Daily Mail.

Nick Blackwell och Chris Eubank Jr möttes natten till söndag i en titelmatch i O2 Arena i London. Ebbank Jr vann fighten.

Men fighten fick ett tragiskt slut.
Nick Blackwell fick många hårda smällar mot huvudet och domaren bröt fighten. Blackwell fördes till sjukhuset efteråt. Där ligger han i koma.

Daily Mail har publicerat en artikel och film där det framkommer att Chris Eubank Sr sa åt sonen Chris Eubank Jr att inte slå mot Blackwells huvud.
– Nästa gång du delar ut en sådan smäll och domaren inte stoppar matchen så vet jag inte vad jag ska säga. Men jag kan säga så här. Om han (domaren) inte stoppar matchen och vi fortsätter slå så här kommer han att skadas, sa Chris Eubank Sr i ringhörnet enligt Daily Mail.
– Varför har domaren inte stoppat matchen? Jag kan inte förstå det. Du kanske inte ska lämna det här till domaren. Men jag tycker inte du ska slå mot hans huvud, jag tycker du ska slå mot hans kropp.
Eubank Sr har jobbiga minnen av att själv ha slagit ut en motståndare som hamnat i koma, detta för 25 år sedan mot Michael Watson.

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.