Sara Svensson efter NM-guldet: ”Overkligt”

12910977_10208551271005444_1629271147_n

12910977_10208551271005444_1629271147_nSverige och den olympiska boxningen har fått en ny stjärna. Namnet är Sara Svensson, 32.

Sverige, Finland, Norge, Island och Danmark var alla representerade i Ale utanför Göteborg under påskhelgen. Det var en doldis  från Skurups kick- och boxningsklubb som tog hem spelet  i 54-kilosklassen.

Sara Svensson har all anledning att känna stolthet över sin insats i NM.

Hur känns det, Sara?

– Stort!! Overkligt. Känner mig tacksam.

– I semifinalen mötte jag en välmeriterad finska, Marjut Lausti (VM-boxare). Hon har mycket rutin och fina meriter. Hon är väldigt duktig!! I finalen mötte jag Mia Bromander från Stockholmsklubben Bk Örnen, också en jätteduktig tjej som slog ut en isländska i sin semi. Känns väldigt stort att ha vunnit över så duktiga tjejer, WOW!

Vad är du mest nöjd med?

– Jag är mest nöjd med att jag lyckades hålla något så när kontroll över mig själv och min boxning, jag blir lätt övertänd.

Hur många matcher har du gått?

– Jag har gått 35 matcher.

SM i maj är väl det stora målet?

– Ja, mitt stora mål i vår är SM som går i Malmö.

Vad är ditt mål med boxningen?

– Mitt mål är att bli så bra jag kan, sen får vi se var det kan sluta.  Jag satsar helhjärtat på min boxning.

– Jag började min boxningskarriär i Ystad för ca 4–5 år sedan, men tränar och tävlar som sagt för Skurups kick- och boxningsklubb nu, där jag trivs kanon!! Känns väldigt bra med min nya tränare Sami Sellam.

 

Ännu inga kommentarer

Kommentera

Posta din åsikt här. Vänligen håll en vänlig ton. Din epost-adress visas inte offentligt.